Какво е трислоен паркет?

Какво е трислоен паркет?
26 септември 2019

Кои са предимствата на трислойния паркет?

 

Трислойният паркет е здрав и модерен продукт, който има своите предимства като подова настилка. Той създава топла атмосфера и комфорт в дома, поради факта, че изработката му е от естествена дървесина. Печели и благодарение на качеството си, което е на достъпна цена за потребителите. Изработката включва три слоя дървесина, както следват:

 

  • Първи слой: благородна дървесина от дъб, клен, бук или ясен. Слоят е с дебелина 3-5 мм и позволява до 4 цикления.
  • Втори слой: иглолистна дървесина. Този слой придава устойчивост.
  • Трети слой: дава стабилност и баланс на ламела и е от иглолистна дървесина, като нишките са положени напречно на средния слой. Именно благодарение на „кръстосаните“ нишки, паркетът е здрав и стабилен и позволява монтаж върху подово отопление, което е невъзможно при масивния паркет. Избягва се и недостатъка на класическия-свиването и разширяването, породени от топлината и влагата, както и влиянието на климатичните условия. Няма фуги, които да събират прах, не скърца и не се размества.

 

Този вид подови настилки е съобразен с опазването на околната среда, тъй като за производството му се използва по-малко дървесина от трудно възобновими видове.

 

Голямо преимущество е, че можете да забравите за подменянето на паркета на няколко години. Той позволява циклене, като това обновява вида му заедно с интериора.

 

При правилен монтаж и грижа паркетът издържа до 40-50 години!

 

Как се монтира?

  

Това,което е важно и трябва да се следи при монтажа, е ламелите да се подредят перпендикулярно на светлината и напречните фуги да не съвпадат. Най-добрата основа за монтиране е саморазливна замазка или шперплат. Среща се и вариант с OSB. Този вид подови настилки е с фабрична обработка и покритие-няма нужда от циклене и лакиране при монтажа. Това ще Ви спести време и пари, както и ще гарантира здравина и висока устойчивост на покритието.

 

Вариантите при монтажа са два: плаващ монтаж с клик система или с нут и перо чрез залепяне за основата. Плаващият монтаж е по-евтин и позволява лесна подмяна на елемент. Стабилността на монтажа е важна, за да можете да се радвате на здрав под години наред.

 

За да се придаде завършен вид на помещението, могат да се залепят и первази. Правите стени позволяват бърз монтаж без пирони и винтове, а само с монтажно лепило. То се нанася равномерно по цялата дължина на первазите, като залепването става веднага с леко притискане на перваза. При идеално прилепване към пода и стената, покритието се изолира от проникване на влага и мръсотия.

 

За да не се притеснявате за особеностите при монтажа, ние от CarpetMAX можем да свършим това за Вас. Нашите специалисти ще изпипат и най-малкия детайл, за да можете да се радвате на обновения си дом. Изпълнението е бързо и включва всякакъв вид дейности, а цената е достъпна!

 

Какви грижи трябва да полагаме при поддръжката?

 

Трислойният паркет е с фабрично лакиран или омаслен финиш. Лаковото покритие е екологично чисто и предпазва от UV лъчи и драскотини, като запазва естествения цвят на дървото. Масленото покритие е на водна основа и осигурява защита срещу ултравиолетови лъчи. И двете покрития са лесни за поддържане и не се изнасят лесно.

 

Най-големият враг на паркета са прахът, мръсотията и едрият пясък. За да не се съсипе пода, можете да поставите килим пред входа на апартамента, който да задържи мръсотията. Опция е и залепването на филц към краката на мебелите или на филцови пети на дъното. Под офис столовете могат да се поставят постелки, които да защитят пода от драскотини. Носенето на токчета върху трислойния паркет, особено тънки и високи, не е желателно. Бърсането става само с леко влажна кърпа. Ако се разлее вода по пода, трябва да се почисти възможно най-скоро.

 

Предлагат се продукти, предназначени за грижа за паркета, като някои от тях не само защитават подовата настилка и покритието, но също така им придават блясък и освежават външния им вид. Добре е два пъти годишно да се полира с пчелен восък, който е благоприятен за дървесината.

 

 

След като научихте всичко, което е необходимо да знаете за трислойния паркет, е време да пристъпите към покупката на такъв. Изберете от нашите предложения и не мислете за монтажа-ние ще Ви отменим!

От екипа на CarpetMAX!

 

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм