Еднолицеви матраци

Страница 1 от 1

Много потребители вярват, че двулицевите матраци са по-качествени и издръжливи от еднолицевите и са склонни да отделят по-голям бюджет за закупуването им. Това невинаги е най-правилното решение. Еднолицевите варианти имат множество предимства и характеристиките им по нищо не отстъпват на моделите с две страни. В следващите редове ще ви разкрием подробно какво представляват еднолицевите матраци и защо заслужават вашето доверие.

 

През 2007 г. много производители насочиха производството си към еднолицеви матраци. Все още се произвеждат двулицеви модели, но те често се продават на по-високи цени. Няма значима разлика в издръжливостта на двата варианта. Еднолицевите позволяват на производителите да създадат една здрава база, върху която да се добавят повече омекотяващи слоеве, чрез които да увеличат максимално потенциалния комфорт при сън.

 

Какво представляват

 

Еднолицевите матраци, както подсказва името им, се използват от едната страна. При тях има една здрава основа, върху която са добавени няколко слоя материали, гарантиращи комфорт и удобство на тялото при сън. Те могат да бъдат от пяна (еластична или пенополиуретанова), латекс или естествени материали като памук и вълна. Основата представлява подматрачна рамка, най-често метална или дървена. За сравнение при двулицевите модели твърдата база е в средата, а омекотяващите слоеве – от двете й страни.

 

Предимствата на еднолицевите модели са:

  • по-ниската им цена;
  • не се отделя време за обръщане на страните;
  • в повечето случаи наличие на по-голям брой омекотяващи слоеве;
  • отделя се по-малко време за почистване и поддръжка;
  • не е необходимо допълнително закупуване на рамка, тъй като тя е вградена.

 

Еднолицевите матраци могат да се завъртат от главата към краката, за да се износват равномерно. Така се избягва потъването на зоните с по-голямо натоварване, което от своя страна предпазва от болки в гърба, кръста и раменете след ставане и от бъдещо изкривяване.

 

При някои модели легла, като например приста, няма място за поставяне на допълнителна рамка и на двулицеви матраци – те са произведени единствено за еднолицеви. Това би ви спестило сравняването на цените и предимствата на двата типа.

 

Със или без пружина да изберем

 

Има много различия между матраците с пружини и тези с пяна. И двата варианта имат своите предимства. Няма универсален отговор кое е по-добро, тъй като всеки човек има различни предпочитания за сън, твърдост и различно възприятие за удобство. Въпреки това има няколко основни фактора, които да вземете предвид преди да изберете еднолицев модел от пяна или пружини.

 

  1. Цена

И пружинните матраци, и тези с пяна се предлагат както в скъпи и луксозни варианти, така и в по-евтини, които да удовлетворят по-скромните бюджети. Базовите модели са на по-ниска цена, като всяка екстра в повече осигурява по-голям комфорт и ергономичност, но и вдига цената. В повечето случаи хубавите модели с пяна са малко по-скъпи от пружинните, защото за производството им са използвани висококачествени материали. Тъй като те нямат поддържащи пружини, трябва да компенсират с еластичност и устойчивост, за да поддържат тялото в правилна позиция при сън. Трябва да определите дали сте склонни да отделите по-голяма сума, или по-евтините предложения с пружини удовлетворяват нуждите ви.

 

  1. Издръжливост

Пяната се счита за по-издръжлива и гарантира по-дълъг експлоатационен живот. Производителите често й дават по-дълга гаранция в сравнение с пружините. Ако за стандартен матрак с покет пружини гаранцията е 2-5 години, за другите е поне с 2 до 7 години допълнително в зависимост от класа на изделието. Недостатък при пружинните варианти е, че след няколко години интензивна употреба, пружините може да започнат да се изкривяват или да създават дискомфорт при сън. С моделите от пяна няма да имате такива проблеми, тъй като те не съдържат в състава си пружини, които да ви бодат, докато спите.

 

  1. Поддръжка на тялото

Тази точка засяга всички, но най-вече хората с проблеми в гърба и кръста. Тези части от тялото ни са изключително податливи на изкривявания. Особено по време на сън, докато сме отпуснати в леглото, често заемаме неергономични пози, които водят до усуквания и изкривявания. Една некачествена основа за сън само би влошила положението. Първо ще започнете да усещате болка в гръбнака след събуждане, а в последствие проблемът ще се превърне в хроничен. Именно затова е добре да заложите на еднолицев матрак с пяна. Той ще поддържа тялото стабилно и няма да му позволи да потъне, докато пружинните модели водят до повече „подскачане“ и заемане на неудобно положение.

 

  1. Разнообразие

Тъй като стандартните модели с пружини са на пазара от значително по-дълго време, се предлагат в повече варианти. Производителите бързо наваксват и започват да предлагат все повече опции с мемори пяна, но тъй като са сравнително нов продукт, са на по-висока цена от вече познатите пружинни модели.

 

Задължително проучете характеристиките на предлаганите на пазара модели и сравнете предимствата на всеки. Не се водете само по марката и рекламата на продукта. Често се намират евтини предложения с отлични качества. Най-важно от всичко са личните ви предпочитания и удобство. Ще спите на избрания матрак години наред, затова е важно той да бъде удобен!


При закупуване на определени модели матраци подаряваме бонус една или две възглавници с отлични антиалергенни и ортопедични свойства – за да гарантираме пълноценния ви сън!

 

Защо да купите от carpetmax.bg

 

КарпетМакс е правилното място за покупка на матрак, защото предлага огромно разнообразие от модели с различни характеристики, размери и цени. Можете да поръчате както в наш физически обект, така и онлайн. Имаме изградена верига от 8 магазина и услужлив персонал, който ще ви помогне в избора абсолютно безплатно. Матраците ни са произведени от най-добрите български фабрики с иновативни технологии, гарантиращи максимален комфорт при сън. Повечето модели имат стандартна гаранция 2 години, а по-луксозните и подобрени варианти – удължена гаранция до 20 години. В CarpetMax можете да откриете също възглавници, основи, топери, шалтета и протектори. Гарантирайте си пълноценен сън и почивка и изберете КарпетМакс!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм