Плътни пердета

Плътните пердета падат тежко и елегантно по стената и придават изключително изискана и елегантна визия на помещението. Те скриват стаята от външния свят, не пропускат ярки лъчи, които да дразнят окото и могат да бъдат чудесно допълнение към интериора.

 

Как да ги изберем

 

Има много търговци, които предлагат огромно разнообразие от плътни завеси с всякакви цветове и дизайни. На вас остава да определите:

 • какъв бюджет можете да заделите;
 • дали търсите едноцветно класическо перде, или по-цветно и нестандартно;
 • дали предпочитате някоя определена материя, или ще оставите моделът сам да ви „грабне“;
 • какъв размер ви трябва.

 

Много интериорни дизайнери позволяват материята да бъде акцентът в помещението. Те не залагат на шарките и дизайна, а на текстурата. Ще бъдете изумени колко красиви комбинации могат да се получат с велур или промазан плат, който има лек отблясък.

 

Преди да пристъпите към покупка на завеси, е необходимо да измерите мястото, което ще бъде покрито от пердето. Някои клиенти искат платовете да бъдат изпънати по ширината на прозореца и не предвиждат голяма фира. Ако обаче искате завесите да падат свободно и да се нагъват леко, е добре да поръчате по-големи размери. По този начин ще сте спокойни, че всички евентуални празнини между прозорците и стената ще бъдат покрити.

 

За кои стаи са подходящи

 

Плътните завеси откриват най-широко приложение в спалнята. Ако обичате да поспивате до по-късно през почивните дни, слънчевите лъчи биха могли да ви събудят, греейки ярко в очите ви. В такива случаи е добре да имате плътни завеси, които да ограничават директната светлина, за да ви осигурят желаната почивка.

 

В детските стаи не се препоръчва слагането на твърде плътни завеси, защото могат да затъмнят помещението и да понижат настроението на детето. В тези помещения се препоръчва поставянето на тънки пердета. Ако предпочитате плътните модели, те задължително трябва да бъдат в по-светли тонове. Можете да разгледате предложенията ни в секцията „детски пердета“, за да изберете най-добрия вариант.

 

Във всекидневната и кухнята могат да бъдат поставени както тънки, така и плътни пердета. От голямо значение е размерът на стаята. Ако тя е обширна и просторна, можете да си позволите да сложите плътни и дебели завеси. За по-тъмни и тесни пространства, се препоръчват тънките модели, тъй като те ще пропускат деликатно светлина, която ще придава свежест и просторност на стаята. Плътните и блекаут моделите само биха стеснили визуално по-малкия хол или кухня.

 

Кое да избера – готово перде или по поръчка

 

Готовите модели са по-евтини от ушитите по поръчка, но не винаги са най-подходящият избор за вашия дом и помещението, което желаете да декорирате. Във веригите често се предлагат намалени готови завеси, които биха ви свършили работа, ако сте задали ограничен бюджет. Размерът им обаче може да не пасва на стаята и на това, което си представяте като резултат. Моделите често са с неактуални дизайни или нестандартни цветове, които се съчетават трудно. За да се избегнат тези неприятни ситуации, е по-добре да поръчате перде по ваш избор и размери.

 

Ние ви даваме редица опции, като можете сами да изберете:

 • как да бъде нарязан платът;
 • дали да се добави перделък;
 • какъв тип да бъде наборът му;
 • дали да има допълнително обшиване и с каква нишка.

 

Допълнително предлагаме следните услуги:

 • взимане на мерки: нашите специалисти могат да измерят прозорците и стените в дома ви в удобно за вас време, за да няма несъответствие между очакванията ви и финалния продукт;
 • монтаж на корнизи;
 • закачане на пердетата.

 

Защо да купим от КарпетМакс

 

В магазините ни, както и онлайн ще откриете огромно разнообразие от пердета и завеси. Предлагаме основните видове: плътни, тънки, блекаут и детски. Имаме пълната палитра от цветове и нюанси, за да изберете идеалните завеси, които да комбинирате с обзавеждането и интериора в дома ви. Цените ни са изключително изгодни, а доставките и ушиването – бързи. Тъй като красотата на материята не винаги се вижда добре през монитора, можете да заповядате в най-удобния ви наш магазин на територията на страната. Имаме обекти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и Плевен. Разгледайте онлайн или на живо и изберете от CarpetMax!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм