Матраци за детски легла

Не са намерени продукти.

Бебетата и децата винаги изискват по-специални грижи и внимание. Детските матраци, на които спят, не са изключение. Понякога правим компромиси с цената и качеството на леглата, които избираме за себе си, но тук не можем да го допуснем! Когато купуваме детски матраци за малките, трябва да обърнем внимание какво точно взимаме.

 

Какъв матрак да изберем?

 

Вечер детският мозък обработва и асимилира цялата информация, получена през деня, и така се формира съзнанието му. През първите си години децата се развиват изключително бързо и процесът трябва да бъде подпомогнат в максимална степен. Бебетата спят през по-голямата част от денонощието. Ето защо трябва да бъде избран детски матрак, който да не възпрепятства движенията и въртенето им, както и да спомага за спокойното дишане. За целта той трябва да пасва на извивките на телцето и да не води до изкривявания или дискомфорт.

 

Голямо внимание трябва да се обърне на материята, от който е направен калъфът на детския матрак, както и на всеки един от съставните му слоеве. Детският матрак, на който се спрете, трябва да е с умерена до голяма твърдост, но в никакъв случай мек!  Детето не трябва да „потъва“ в материята, а да лежи в хоризонтална позиция, която да не води до напрежение в никоя точка на тялото. Натоварването трябва да е разпределено равномерно по цялата дължина. Можете да проверите твърдостта, като натиснете матрака в краищата. Ако възвърне формата си бързо и не остава отпечатък от дланта, е подходящ. Ако е необходимо много време, за да се заличи следата от натиска, моделът е твърде мек и не е удачен за бебета.

 

Какви размери предлагаме?

 

Повечето производители не предлагат много опции за размер. Най-разпространени матраци за детски легла и масово произвеждани са 60x120 и 70x140 см. Понякога тези параметри не са достатъчни да паснат на леглото и има опасност детето да си заклещи ръката или крачето в кушетката или кошарата. Именно затова задължително трябва да се купи точният размер, който да приляга на рамката и основата.

 

Ние от КарпетМакс  даваме широко поле за избор - цели 21 размера, които да се пригодят идеално към избраното от вас легло и да няма излишно напасване, рекламация и последващи грижи - от 61х110 см. до 90х200 см. Относно дебелината, можете да избирате между 3 варианта:

  • 10 см.;
  • 11 см.;
  • 12 см.

 

Кои са най-добрите?

 

В момента на пазара се налага латексът-екологичен материал с отлични качества, който няма нужда от добавяне на пружини. Той е с естествени алкални свойства, създаващи антибактериална и антиалергична среда, която е благоприятна и безопасна за най-малките. Материалът е с голяма еластичност , която следва извивките на тялото и му позволява да се отпусне и да заеме естествена поза, без да изпитва напрежение в нито една зона на тялото. Това спомага за нормалното кръвообращение и почивка на детската мускулатура, което от своя страна определя здравия сън.

 

Латексът е „дишащ“ и не задържа бактерии и неприятни миризми. Подходящ е както за летните жеги, така и за ниските зимни температури. В много модели от латекс се добавят също зони за проветрение против запарване, така че детето да получи пълноценен и приятен сън. Към латексовите детски матраци не се добавят пружини. Няма нужда да се притеснявате, че леглото ще скърца, че пружините ще убиват на тялото на детето или че самият матрак ще се деформира. Латексът задържа първоначалната си форма и не се изменя с години, което го прави добра дългосрочна инвестиция.

 

Освен базовия ни модел „Бебе“ предлагаме и подобрения вариант „Бебе Кокос“. Кокосът осигурява допълнителна твърдост и опора при спане. Този допълнителен слой фиксира латекса, така че да не променя формата си за още по-дълго време и поддържа тялото на детето стабилно. Кокосовите влакна имат естествени проветриви и антиалергични качества, които се допълват с тези на основния материал в състава-латекса.

 

Защо да пазарувате от Карпетмакс?

 

При нас ще откриете детски матраци от водещи български производители на най-добри цени. Следим кои са водещите технологии при производството и дизайна и избираме единствено анатомични модели, които да гарантират спокойния сън на вас и вашето дете. Внимателно проучваме качествата на всеки един преди да го добавим към асортимента си, предоставяйки Ви само най-качествените матраци.

 

Имаме различни опции за материя, размер, твърдост, дебелина и не на последно място цена. Имаме както бюджетен клас матраци, така и модели, удовлетворяващи най-високите изисквания. Стремим се да отговорим на всяка Ваша нужда и желание. Ценим съня Ви и затова предоставяме стотици ергономични модели в десетки размери. Можете да се убедите в качеството на моделите, като ги видите на живо в един от физическите ни магазини в цялата страна. За да не губите време пък можете да поръчате на сайта ни carpetmax.bg с доставка директно до Вашата врата.

 

Гарантирайте спокойния сън на цялото семейство, включително и на най-малките членове от семейството с качествени матраци от CarpetMax!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм