Балатуми

 
 
 

Страница 1 от 2

Доста често се прибягва към заместители на скъпите и масивни дървени подови настилки, отличаващи се с ниската си цена, дълготрайни експлоатационни свойства и лесна поддръжка. Ако сте решили и вие да прибегнете към по-евтин вариант, то със сигурност информацията по-долу ще ви е от полза.

 

Видове балатуми

 

По принцип се отличават по много аспекти, но най-често хората се интересуват от видовете по областта на приложение в следните обстановки:

  • Битова. Намира приложение в жилищата и частните домове, а материалът на производство е PVC;
  • Полукомерсиална. Ползва се в хотелските стаи и офис помещения. По особености се припокрива с горния тип, а дебелината му е около 1 мм;
  • Комерсиална. Полага се в търговски пространства, където трафикът е висок и при производството му се използва допълнително поливинилово покритие, добавящо отделен слой за по-голяма устойчивост и дълготраен блясък.

 

Лесно ли се монтира балатум

 

На първия етап е необходима малко подготовка на основата. Без значение дали става дума за бетонна или дървена, тя трябва да е изключително гладка и равна. За целта препоръчваме употребата на самонивелираща се замазка.

 

Във втория етап трябва да се определят размерите. С ролетка се измерва ширината и дължината на помещението, изчислявайки се квадратурата.

 

След разкрояването на правилните размери, парчетата се застилат и се оставят да престоят така около два дни за да се изпъне добре. Предварително основата е необходимо да е добре почистена и грундирана. По нататък се нанася с шпатулата равномерно съответното лепило и отделните парчета едно по едно се полагат, като внимателно се наместват по местата им.

 

Къде е подходящо да поставим балатум

 

Общо взето може да се използва навсякъде в дома, но има и видове, които са предназначени за отделни случаи: например антистатичните се употребяват в помещенията, където се намира компютърна техника, акустичните варианти намират своето приложение, там където трябва да се направи шумо-изолация, а тези с топлоизолационни свойства се полагат върху бетонни основи.

 

Защо да се спрете на Сarpetmax

 

Защото ние гарантираме качество, коректност и бързина на доставките. От друга страна, предлаганите при нас продукти се характеризират с изключително конкурентни цени, а висококвалифицираните ни консултанти ще ви съдействат винаги при нужда да изберете най-подходящата за вас стока.

 

Ако желаете можете да поръчате онлайн или да посетите физическите ни магазини, разположени в големите градове на страната, лично да се докоснете до продуктите и с очите си да се обедите в качеството им. Заповядайте!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм