Тапети

Пазара за строителните материали в момента е претрупан от всякакви видове подови и стенни покрития, като тапетите не правят изключение, предлагайки се във всякакви разновидности – модерни, класически, флорални, винтидж, раирани, едноцветни и разноцветни.

 

Видове тапети

 

За правилната покупка на първо място е необходимо да се запознаете с различните модели в зависимост от състава им и техните характерни особености за това нека ги разгледаме накратко:

  • Хартиените варианти са най-разпространените поради тяхната ниска цена. Те обаче си имат и своите недостатъци. По-бързо избледняват от слънцето и не се препоръчва бърсане с влажен парцал. Продават се релефни, гладки и многоцветни разновидности;
  • Флийз. Може би вече се досещате, че са произведени от текстилни и целулозни влакна. След залепването се боядисват с водоемулсионна боя. При лепенето, лепилото се нанася само върху стената;
  • Винилови. Много сполучливо имитират различни текстури, като мрамор, дървесина, панели и тухли. Отлично решение са за приложение в коридор, всекидневна, кухня и дори баня, лесно издържат на висока влажност.
  • Стъклотапети. При производството се използва стъкловлакнеста нишка. Считат се за огнеустойчиви и са изключително лесни за почистване. Използват се предимно в обществени сгради;
  • Велурени. Изключително красиви са и имат излъчване на луксозна мазилка, но категорично противопоказно е да се мокрят;
  • Текстилните пък са много подходящи за приложение в хол и спалня, и изглеждат страхотно.

 

Как да изберем от разнообразието

 

За малките по размер жилища е желателно да се използват стенни покрития с гладка и матова повърхност. В тъмните стаи фонът трябва да е светъл, имитиращ мазилка или друга естествена повърхност. Студените тонове визуално разширяват пространството в стаята, а по-топлите са отлично решение, ако в помещението няма достатъчно естествена светлина.

 

Преди закупуване, трябва да решите какъв цвят и модел е подходящ за съответното помещение, защото се предлагат версии с големи или малки рисунки, или еднотонни и ярки нюанси. Имайте предвид обаче, че всички елементи от оформлението трябва да са добре съчетани за да се получи красив и оригинален интериорен проект.

 

Защо да се доверите на СarpetMax

 

С дългогодишното си пазарно присъствие се утвърдихме, като коректен и лоялен търговец, предлагащ само качествени стоки на атрактивни цени с професионално обслужване и бързи доставки, така че заповядайте дори още днес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм