Тапети


Пазара за строителните материали в момента е претрупан от всякакви видове подови и стенни покрития, като тапетите не правят изключение, предлагайки се във всякакви разновидности. В тази връзка човек много лесно може да се заблуди и да направи не точно най-добрата за неговия случай покупка. За това в долните редове ще обсъдим темата по-подробно.

Видове тапети

За правилната покупка на първо място човек е необходимо да се запознае с видовете и техните характерни особености за това нека ги разгледаме накратко:
● Хартиените варианти са най-разпространените поради тяхната ниска цена. Те обаче си имат и своите съществени недостатъци. За кратко време избледняват от слънцето и не се препоръчва бърсане с влажен парцал. Продават се релефни, гладки и многоцветни разновидности;
● Флийз - може би вече се досещате, че са произведени от текстилни и целулозни влакна. След залепването се боядисват с водоемулсионна боя. При лепенето, лепилото се нанася само върху стената;
● Винилови - много сполучливо имитират различни покрития, като мрамор, дървесина, панели и др. Изработват се от винилова хартия. Отлични решения са за приложение в коридора, всекидневната, дори и за кухнята;
● Стъклотапети - при производството се използва стъкловлакнеста нишка. Считат се за огнеустойчиви и са изключително лесни за почистване. Използват се предимно в обществени сгради;
● Велурени - изключително красиви са и имат излъчване на луксозна мазилка, но категорично противопоказно е да се мокрят;
● Текстилните - подходящи за приложение в хола и изглеждат страхотно.

Как да изберем от разнообразието?

За малките по размер жилищни помещения е желателно да се използват стенни покрития с гладка и матова повърхност. В тъмните стаи фонът трябва да е светъл, имитиращ мазилка или друга естествена повърхност.

За приложение в кухнята, коридора, банята и тоалетната е добър вариант използването на влагоустойчиви материали. Виниловите тапети могат да се прилагат в обзавеждането на всички помещения, защото лесно издържат на висока влажност. Преди закупуване, трябва да решите какъв цвят и модел е подходящ за съответното помещение, защото се предлагат версии с големи или малки рисунки, или еднотонни и ярки нюанси. Имайте в предвид обаче, че всички елементи от оформлението трябва да са добре съчетани за да се получи красив и оригинален интериорен проект.

Защо да се доверите на Сarpetmax?

С дългогодишното си пазарно присъствие се утвърдихме, като коректен и лоялен търговец, предлагащ само качествени стоки на атрактивни цени с професионално обслужване и бързи доставки, така че заповядайте дори още днес!

Омръзнало ти е вече еднообразното оформление на стаите и искаш да направиш бърза промяна на изгодни цени? Честито, вече има решение на проблема и това са фототапетите. Огромни платна с всякакви невероятни реалистични фонове и картинки, залепващи се на стената и внасящи много свежест в помещението за кратко време. Нека ги обсъдим по-подробно в поредния ни материал.

ФОТОТАПЕТИТЕ ОТНОВО НА МОДА

С разширяването на асортимента от различни фонови стенни покрития, тези огромни платна отново се върнаха на мода и то с пълна сила, поради лекотата на употребата и достъпните цени. Те са изключително дълготрайни и само за броени часове можете да преобразите напълно стената, прилагайки й невероятен пейзаж, имитация на неизмазана тухла, различни герои от детските филми и какво ли още не.

Как да изберем фототапети?

Има някои съвети, които все пак ще са Ви от полза. Така например ако искате визуално разширяване на пространството в стаята, добре е да изберете студените тонове, а по-топлите са отлични решения, ако в помещението няма достатъчно естествена светлина. Темата и цвета е важно  да са добре съчетани с интериора.

Как се поставят?

Преди да пристъпите към полагането е необходимо да се снабдите с нужните за правилното изпълнение инструменти, като:
● рулетка, линия молив;
● канцеларски нож;
● шпатула за приглаждане;
● четка за нанасяне на лепилото;
● стълба;
● сух парцал за отстраняване на излишното лепило.

Основата е необходимо да е изключително гладка и ако има дефекти, като пукнатини предварително да се замажат. На следващия етап се извършва грундиране с дълбоко проникване. След почистването на третираната повърхност се преминава към подготовката на залепващата смес. Тук се действа според инструкциите на производителя. Нанася се само върху стенната основа и полагането започва от долния десен ъгъл. Препоръчва се за максимално плътно прилепване да се използва пластмасовата шпатула или чисто мече за боядисване, с което се отстранява излишния материал и остатъчния въздух.

За къде са подходящи?

Подходящи са за приложение във всяко помещение от дома, като детската стая, хола и др., стига влажността да не е изключително голяма. За получаването на добър краен ефект, фонът трябва перфектно да се вписва с обзавеждането, а полагането да е извършено внимателно.

Защо от онлайн магазин Сarpetmax?

Отличаваме се с предлаганите качествени стоки, професионално обслужване, краткосрочни доставки и огромна верига физически магазини, където да усетите приятната атмосфера лично, така че заповядайте!

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. РАЗБРАХ НАУЧИ ПОВЕЧЕ