персийски пътеки

Страница 1 от 1

Персийските пътеки са красиво интериорно допълнение, което може да се срещне в почти всеки дом. При нас ще откриете както класически модели с меки пастелни тонове, така и такива с цветни игриви шарки. Дори държавните институции и хотелите залагат на пътеки, за да осигурят комфорт и топлина на посетителите си.

 

Защо да изберете персийска пътека

 

Дори домът ви да изглежда красив и да има всичко необходимо, винаги можете да добавите комфорт, топлина и стил с една персийска пътека. Тя е изключително мека при стъпване и създава комфорт в помещението, в което е положена. Материята задържа топлината и не ѝ позволява да избяга през пода, което е много важно през зимните месеци. Ако заложите на цвят, близък до този на стените или мебелите, персийската пътека ще се превърне в прекрасно интериорно допълнение. Тя е винаги актуална и се предлага в различни размери. Възможните ширини са:

  • 0.60 м.;
  • 0.67 м.;
  • 0.70 м.;
  • 0.80 м.;
  • 1.00 м.;
  • 1.20 м.,

а дължината е по ваш избор. Предлагаме обкантване на парчето, за да се предотврати разнищване на нишките и постигане на красив завършен вид. Нямате ограничение в метража – можете да поръчате късо парче за постилане в дадена зона от дома, или дълга персийска пътека, която да обикаля целия коридор.

 

Как се поддържа

 

За да запази красивия си първоначален вид, персийската пътека трябва да бъде почиствана редовно. Не изисква много грижи, но е добре те да бъдат консистентни. Тъй като персийската пътека може да бъде от вълна, акрил или полипропилен, има някои разлики в поддръжката на различните материи.

 

Вълна: изключително предпочитан материал от клиентите, тъй като има естествени антибактериални качества, почиства се лесно и поддържа помещението топло. Освен красив вид, вълната гарантира издръжливост и качество. Тъй като влакната й събират повече мръсотия и прах, трябва да се почистват често. Минаването им с прахосмукачка поне веднъж седмично е гаранция за чист въздух без акари и вредители. Вълната не попива разлети течности лесно и не образува петна, което ще ви спести проблеми, свързани с търкане с агресивни препарати. Почистването с прахосмукачка трябва да става с V-образни движения, за да се сменя посоката и предотвратяването на смачкване и деформация на влакната. Не забравяйте да почиствате и задната страна на персийската пътека веднъж на два месеца. Тя може да се пере с хладка вода и неагресивен сапун или шампоан за килими. Трябва да обърнете внимание дали целият сапун или препарат е измит, тъй като често остава пяна между влакната. След пране персийската пътеката се окача да изсъхне на слънце. Не прибягвайте до сушилня, тъй като може да съсипе красивия ѝ първоначален вид. Уверете се, че и двете страни са сухи преди да я върнете на пода.

 

Акрил: редовното почистване с прахосмукачка е основното, което поддържа персийската пътека от акрил в добър вид. Избягвайте използването на агресивни препарати и сапуни при прането й. Ако се появи петно, се опитайте да го отстраните с влажна кърпа и при нужда с минимално количество сапун. Акрилът е синтетичен материал и не задържа много прах, но попива разлетите течности по-лесно от естествената вълна. Никога не използвайте белина и препарати с хлор, защото те ще обезцветят и увредят повърхността на изделието. Можете да прочетете етикета на продукта за повече информация и насоки как да се грижите за него.

 

Полипропилен: този материал е антистатичен, хипоалергенен и антибактериален. Той е издръжлив на петна и влага, но лесно абсорбира мазнини. И при полипропилена, както при останалите материали, е препоръчително редовното минаване с прахосмукачка. Парочистачката също би ви свършила работа и би запазила красивия вид на килима. Петната се отстраняват лесно, докато не са попили, със салфетка или влажна кърпа. Засъхналата кал и храната се премахват с тъп нож и лек, неабразивен препарат. Ако имате съмнения, винаги можете да проверите етикета от производителя.

 

Изберете от carpetmax.bg

 

Избирайки подови настилки от КарпетМакс, вие залагате на:

  • гарантирано качество;
  • отлични цени;
  • професионално обслужване и консултация;
  • модерни и практични продукти.

 

Работим само с доказани български и европейски фабрики, които не правят компромис с качеството на използваните материали и суровини и изработката на изделията. Стремим се да предоставим най-доброто на потребителите на достъпни цени. Можете да разгледате богатия ни асортимент в най-удобния ви наш физически магазин или в онлайн сайта ни. Изпълняваме поръчките с точност и бързина до всяка точка на страната. Поръчайте персийска пътека от CarpetMax и направете дома си още по-красив!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм