Възглавници

Намерени са 25 продукта в категория Възглавници

Страница 1 от 2

Възглавницата е изключително важен елемент за спокоен и пълноценен сън. Ако тя е неудобна, няма да успеете да получите необходимата почивка и енергия за следващия ден. Твърде ниският модел ще ви кара постоянно да се въртите и да подлагате ръце под него, а от твърде високия ще се събудите с болки във врата и раменете. Правилният избор невинаги е лесна задача, тъй като не можем да преценим със сигурност дали моделът е подходящ преди да легнем на него.

 

Как да изберете най-удобната възглавница спрямо позата за сън?

 

Позата, в която спите, е водещ фактор при избора. Ето каква е нейната роля:

 

  • По гръб;

Ако спите по гръб, най-добре е да изберете среден до твърд модел, който е с междинна височина. Така ще избегнете натрупване на напрежение във врата. Твърде високата възглавница би държала главата ви в неестествено положение, което би довело до болки и схващане.

  • Настрани;

Ако любимата ви позиция за сън е настрани, перфектният избор са възглавниците с вълнообразна форма. Само тя би паснала на естествените извивки на раменете, врата и главата, така че натоварването да се разпредели равномерно между отделните зони. Като материал препоръчваме мемори пяната, която допълнително да омекоти натиска и да осигури мекота.

  • По корем.

Ако предпочитате да спите по корем, най-добрата опция е ниската възглавница, която да не държи главата високо, а да я остави да легне естествено върху леглото с минимално напрежение.

 

Позата за сън не е за подценяване при избора ви. Не бива да купувате модел, който ваш близък ви е препоръчал, защото всеки човек има индивидуални нужди и предпочитания. Това, което е удобно за един, може да причини изкривявания на друг. Най-добре е да посетите няколко магазина и да тествате възглавниците, които се предлагат. Не се притеснявайте да изпробвате степента им на твърдост, да се интересувате от състава им и различните им слоеве. Преценете дали височината е подходяща и дали би била удобна за спане.

 

Какви видове се предлагат?

 

На пазара има стотици видове възглавници с различни размери, пълнежи, материали и слоеве. Могат да бъдат произведени от мемори пяна, латекс, дишаща високоеластична пяна, гъши пух или изкуствен пълнеж. Предлагат се и различни форми - обемисти и правоъгълни, дълги и цилиндрични, по-тесни и кръгли. Производителите се стремят да ги правят с анатомични и ортопедични свойства, за да осигуряват максимална поддръжка на главата и гръбначния стълб и да предпазват от бъдещи изкривявания.

 

Две от най-интересните и модерни възглавници, които се предлагат в Карпетмакс, са “Cool Gel Анатомик” и “Ароматерапи”.

 

Първият модел има гел капсули в състава си, които регулират температурата и не позволяват спарване по време на сън. Гелът също така създава бариера срещу алергени, микроби и бактерии. Материалът е с висока топлопроводимост и абсорбира излишната топлина от спящия, като му осигурява регулиран и спокоен сън.

 

Възглавница “Ароматерапи” съдържа ронен био цвят от лавандула. Доказано е, че лавандулата има успокояващо въздействие върху организма и нервната система и благоприятства спокойния сън. Помага при безпокойство и главоболие и решава проблемите със стреса и безсънието. Друга голяма полза от лавандулата е, че предпазва от молци и има естествени свойства против алергените. Запазва качествата си дори при продължителна употреба.

 

Изберете онлайн от carpetmax.bg

 

Изберете КарпетМакс, защото имаме огромно разнообразие от широка продуктова гама, която не спираме да обогатяваме. Вслушваме се в мнението на потребителите и винаги се стремим да отговорим с най-доброто решение. Подбираме внимателно фабриките, с които работим, и стоките, които да Ви предложим, защото целта ни е да получите качествен продукт на добра цена.

 

Можете да разгледате предложенията ни за възглавници онлайн и да направите лесна и бърза онлайн поръчка до вратата на дома си. Другата опция е да заповядате на място в най-удобния за Вас наш магазин, да тествате моделите и да прецените кой е най-подходящ за индивидуалните Ви нужди. Разгледайте сега и се възползвайте от хилядите ни предложения!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм