Топ матраци

Навярно сте чували за топ матраците по рекламите, радиото и телевизията, но може би не сте наясно какво точно представляват. Ще Ви разясним основните им функции и характеристики, как да изберете правилния и какви грижи е необходимо да полагате, за да го запазите в перфектен вид възможно най-дълго.

 

Какво представлява топ матракът?

 

Това е тънък матрак от дунапрен, латекс или мемори пяна, който е със средна дебелина 3-9 см. Поставя се върху основния матрак с цел изглаждане на несъвършенствата му, придаване на допълнителен комфорт, опора и ергономичност, както и удължаване на живота му. Ако моментът не е подходящ за инвестиране в скъп нов матрак, топерите са идеално решение, тъй като са със значително по-ниска цена.

 

Въпреки че са тънки, надматраците също имат слоеве и зони за разпределение на тежестта на тялото и сигурна опора и се предлагат в различни твърдости и размери. Повечето от тях са леки и могат да се използват при командировки, екскурзии, както и ако живеете на квартира или студентско общежитие. Топерите се свиват на руло и се пренасят лесно, без да заемат много място, като създават бариера между Вас и вече употребявания матрак в квартирите и хотелите.

 

Какви видове топ модели има?

 

При нас ще откриете 8 вида топ матраци с 26 алтернативи за размер, които прилягат на всеки тип легло, било то единично или двойно. Предлагат се в 4 варианта на дебелина:

  • 3 см.;
  • 5 см.;
  • 7 см.;
  • 8 см.

 

Цената на топ матраците е от 64 до 565 лв., като предложенията варират от по-евтин модел, подходящ за лека опора и лесно пренасяне, до плътен луксозен топер, който да прикрие всяко несъвършенство и вдлъбнатина на повърхността, върху която сте спали до момента. Някои производители и търговци класифицират надматрачните постелки също на меки, средни и твърди.

 

Отделните модели топ матраци имат различия в състава и вътрешните слоеве. При някои е добавена „дишаща“ пяна за поддържане на оптимална телесна температура, при други има подобрена структура при изработката на нишките и влакната, а при трети е добавен слой с алое вера за създаване на хигиенна бариера срещу микроби и бактерии.

 

Как да се грижите за топера?

 

Без значение от какъв материал е топерът, който изберете, е необходимо да полагате системни грижи, за да запазите качествата му дълго време и да ви осигурява необходимата ортопедичност и опора. Топерите принципно се поддържат много по-лесно от матраците и не отнемат толкова време и грижи, но тяхната чистота е също толкова важна. Най-лесното, което можете да правите редовно, е да почиствате с прахосмукачка самата материя - необходимо е единствено да махнете приставката на тръбата и да я почистите преди да минете повърхността на топ матрака.

 

Повечето топ матраци имат лесно сваляеми калъфи, които можете да перете и да проветрявате редовно. Някои производители дори разработват топери, които могат да се перат цели в пералнята без да се образуват буци и да се наруши целостта им. Ако разлеете нещо, трябва бързо да попиете течността и деликатно да почистите зоната с влажна (но не мокра!) кърпа със сапунен разтвор. Ако петното е вече пропило в материята, можете да го обработите с кислородна вода или неагресивен перилен препарат, които ще разградят зацапването.

 

Защо да пазарувате от Карпетмакс?

 

Можете да ни се доверите, защото ние от Carpetmax имаме доказан с годините опит и винаги се стремим да предоставим на клиентите всичко, от което имат нужда. Постоянно разширяваме продуктовата си гама спрямо тенденциите на пазара и потребителското търсене и се вслушваме в мнението Ви. Специалистите ни във всеки един наш магазин с радост ще Ви консултират в избора и ще Ви насочат към най-добрата опция за личното Ви търсене.

 

Освен продуктите, изложени във физическите ни обекти и в онлайн магазина ни, имаме каталози с още хиляди продукти, които можем да поръчаме за Вас директно от фабриката производител на най-добра цена. Редовно правим промоции и намаления, за да можете да се възползвате от предложенията ни без да се утежнява бюджетът Ви. Разгледайте топ матраците ни и се възползвайте на място или онлайн на carpetmax.bg!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм