килими за детска стая

Килимът е много красиво и полезно допълнение за детската стая. Можете да се сдобиете с такъв още докато детето е малко. Той ще омекоти удара, в случай, че то падне при игра, ще запази пода топъл и в същото време ще създаде шумоизолация. Също така внася уют и комфорт в помещението, затова не трябва да пренебрегваме предимствата му. Какво е добре да съобразим при избора на детски килим и от къде е изгодно да купим такъв?

 

Как да изберем детски килим

 

За да направим правилен избор, първо е необходимо да определим къде ще бъде положен. Най-често срещаните варианти са:

  • пред леглото, където детето стъпва като се събуди и където се обува;
  • в зоната за игра, където са играчките;
  • пред шкафа с дрехите.

 

Определете какъв ще е размерът - дали да е малък, тип подложка, или голям, покриващ целия под. Вторият най-важен фактор е материалът на изработка. При производството на детските килими най-често се използват синтетични материали като полиамид, полиестер и полипропилен. Те са:

  • хипоалергични;
  • пожароустойчиви и трудно запалими;
  • издръжливи и трайни;
  • устойчиви на износване;
  • практични и лесни за поддръжка.

 

На пазара има и предложения от естествени материали като вълна, коприна и памук, но те се срещат все по-рядко и струват скъпо. Производителите и фабриките залагат все повече на полипропилена, защото предоставя най-добър баланс между цена и качество и има предимства, които се оценят от клиентите.

Дължината и гъстотата на влакната е следващият критерий, който влияе на избора при покупка. Колкото по-дълги и гъсти са нишките, толкова повече запазват топлината в помещението и правят стъпването и допира приятни. Внимавайте с избора на твърде рошави модели, тъй като тяхната поддръжка става по-трудна и трябва да се почистват редовно. 5-15 мм дължина е „златната среда“ и се приема за най-добър вариант.

Какъв трябва да е подходящият детски килим

 

Необходимо е да е топъл и мек килим, за да може детето да играе спокойно, без да се притеснявате, че ще се удари. В същото време да се чувства комфортно и приятно, докато седи на земята.

 

Дизайнът и цветът на подовото покритие също са важни за правилния избор. Попринцип детските килими се правят в игриви и ярки цветове, често с мотиви от любимите на децата анимационни герои и предавания. Попитайте детето какво му харесва и как си представя килима за своята стая. Неговото мнение е важно, тъй като то ще прекарва най-много време в игра върху него, а и пазаруването заедно ще е приятно преживяване.

 

Защо да купите онлайн от CarpetMax

 

Предложенията в КарпетМакс са от най-високо качество, тъй като работим само с водещи европейски фабрики с дългогодишен опит. Цените ни са изключително изгодни и имаме предложения за всеки джоб. Можете да разгледате стоките ни онлайн в сайта ни carpetmax.bg или в най-удобния ви наш физически магазин. Можете да се възползвате от безплатна консултация и професионално обслужване във всеки от нашите обекти. Ако изберете доставка до ваш адрес, гарантираме бърза и сигурна спедиция до всяка точка на страната. Разгледайте и изберете красив детски килим с високо качество!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм