Как да изберем килим за детската стая

Как да изберем килим за детската стая
27 април 2018

Килимът става задължителен атрибут в детската стая в момента, в който детето започне да пълзи. Ще омекотява ударите при премятанията му, запазва топъл пода и в същото време създава шумо-изолация. От друга страна внася уют в помещението, така че не бива да го пренебрегваме. Нека видим какво да съблюдаваме при избора и от къде е изгодно да си го купим.

За да направим правилния избор е необходимо на първо място да определим мястото на разположение. Удачните варианти са пред леглото, където мъникът веднага стъпва на пода и си обува пантофките, в зоната за игра, където са бебешките играчки, пред шкафа с дрехите. Определете дали да е малък размера тип подложка или голям, покриващ целия под? Съществуват и варианти за комбинация между двата вида.

На второ място материала на изработка също е от значение. Най-често са изработени от естествени (вълна, коприна, памук, растителни) или синтетични материали (найлон (полиамид), полипропилен, полиестер).

Какво е по-добре за детето

Ние смятаме, че найлонът е добър вариант, тъй като е:

• пожаробезопасен;

• хипоалергенен (за разлика от естествената вълна);

• практичен, без особени изисквания за грижата и поддръжката му;

• дълготраен;

• устойчив на износване.

Определянето на вида е следваща стъпка за разглеждане. На пазара в момента съществуват три основни: тъкани, плетени, тъфтинг. Най-дълготрайни са първите два.

Дължината на власинките е следващият критерий за определяне. Колкото по-дълги са те, толкова повече запазват топлината, но са и по-трудни за поддръжка. За случая, 5-15 мм дължина е напълно приемливо.

Дизайнът е последната стъпка в определянето на правилната покупка. Тук продукта може да заеме неутрална позиция в интериора или да е акцентиращата част. Ако мебелите са в твърде ярки цветове, то отдайте предпочитание на неутралния, а ако е обратното, вземете втория тип.

Какъв трябва да е подходящият килим за игра

Необходимо е да е топъл и мек, за да може мъникът да си играе на спокойствие без да се притеснявате, че ще се удари. В същото време се чувства комфортно и приятно, докато седи на земята.

Защо да купите онлайн от СarpetMax

Защото стоките при нас са първо качество, а обслужването професионално. Цените хитови на пазара, а доставките възможно най-бързите. От друга страна, платформата ни за пазаруване е изключително лесна за работа, с която би се справило и малко дете, но ако изпитвате затруднения, винаги можете да се обърнете към професионалните ни консултанти, които с радост ще съдействат. Очакваме Ви!

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм