Плочки Гранитогрес

В забързаното натоварено ежедневие, което водим, ни остава все по-малко време за домашни задължения и почистване. Всичко в дома ни изисква редовна грижа и поддръжка, а ние сме твърде изморени, за да отделяме повече време за това. Ако припознавате себе си в този образ, може би ще ви хареса идеята за настилка, която, веднъж поставена, не изисква почти никаква поддръжка, почиства се изключително лесно и издържа на натоварване. Говорим именно за гранитогрес.

Какво е гранитогрес

Това е модерен материал, който намира все по-широко приложение. При производството му се включват 4 основни етапа: смесване, пресоване, изгаряне и обработка на повърхността. Близък е до керамиката, но се различава по свойства и визия. Съставен е от глина, кварц и минерали, като могат да бъдат добавени различни пигменти за постигане на желания цвят. Популярност набират моделите, имитиращи дървесина и паркет, защото изглеждат естествено, вписват се във всяко обзавеждане, но са с подобрени качества и издръжливост.

Как се поставя гранитогрес

Гранитогресът е сравнително по-труден за полагане от другите настилки. Най-важното е да се използват качествени материали и лепила, за да не ви създава никакви грижи в бъдеще. Залепен правилно, ще ви служи вечно и няма да имате притеснения относно поддръжка, раздуване и т.н., както бихте имали при останалите настилки. Важно е да знаете, че при избора на големи плочи, ще трябва да предвидите повече време и ресурси, защото те изискват внимание при полагането и двоен слой лепило.

Най-важната стъпка е изборът на лепило. То трябва да е съобразено с условията и температурите, водния си състав, както и състава на самата плочка. Понякога може да се наложи тя да се накисне във вода, за да се предпази от напукване. Преди всичко останало гранитогресът се нарежда на пода, за да се прецени как ще бъде разположен и дали ще има нужда от рязане или закупуване на допълнително количество. След поставянето плочките се фиксират с гумен чук, за да се премахнат нежеланите мехури и кухини. В противен случай могат да се счупят при по-голямо натоварване или изпускане на тежък предмет отгоре.

Какъв да изберем

На пазара съществуват различни видове гранитогрес: калиброван, еднороден и глазиран. При това многообразие е важно да съобразите къде ще го поставите:

  • в банята;
  • на пода в кухнята;
  • на стълбите в двора;
  • в коридора на дома;
  • на терасата.


Трябва да предвидите дали ще е гранитогресът ще е нареден на открито, където ще е изложен на по-ниски и високи температури, или в някоя от стаите в дома. При втория вариант можете да заложите на по-евтин модел. Каквото и да изберете, можете да сте сигурни, че сте избрали здрава настилка, която ще издържи на всякакви условия.

Защо да пазаруваме онлайн от carpetmax.bg

Във физическите ни обекти и на нашия онлайн магазин ще откриете предложения за всякакви цветове, размери и характеристики. Цените ни се вписват във всеки бюджет, а ние не спираме да разширяваме асортимента си.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм