Трислойни паркети

Страница 1 от 2

Трислойният паркет е несъмнено оценен като подова настилка заради здравината си и предимствата на естествените материали, от които е изработен. Внася топлина и уют в дома и най-забележителното е, че при правилен монтаж и грижа издържа до 40-50 години! Продължете да четете и научете повече!

Какво е трислоен паркет


Това е настилка, която е изработена от три слоя дървесина, които са:

  • първи слой: благородна дървесина от дъб, клен, бук или ясен. Слоят е с дебелина 3-5 мм и позволява до 4 цикления.;
  • втори слой: иглолистна дървесина, която придава устойчивост;
  • трети слой: дава стабилност и баланс на ламела и е от иглолистна дървесина, като нишките са положени напречно на средния слой.


Предимствата на трислойния вид паркет са, че:

  • може да се постави върху подово отопление, което е невъзможно при масивния;
  • не се свива и разширява за разлика от класическия;
  • няма фуги, следователно няма събиране на прах, скърцане и разместване.


Производството е съобразено с опазването на околната среда, тъй като се използва по-малко дървесина от трудно възобновими видове.

Как се слага

Най-добрата основа, на която да се постави трислойният паркет, е саморазливната замазка или шперплата. Няма нужда от циклене и лакиране след монтажа. Ламелите трябва да се подредят така, че да са перпендикулярно на светлината и напречните фуги да не съвпадат. Има два варианта на редене: плаващ монтаж с клик система или с нут и перо чрез залепяне за основата. Много е важно да монтирате ламелите здраво и стабилно, за да ви служат години наред и да няма нужда от подмяна.

За завършен вид на помещението можете да добавите первази. Ако имате прави стени няма да има нужда от пирони и винтове, а единствено от монтажно лепило. То се нанася равномерно по дължината на первазите, след което се притиска леко, за да пасне плътно и да се избегне проникването на влага и прах. За да си спестите всички тези детайли, можете да се обърнете към нашите специалисти, които да поставят трислойния паркет. Можете да разчитате на качествен монтаж на ниски цени!

Изберете трислоен паркет online от Карпетмакс 


В сайта ни carpetmax.bg ще откриете качествени и практични модели, които да красят кухнята, коридора, хола и всяка друга стая от дома ви. Ще имате възможност да направите бързо и лесно онлайн поръчка с доставка до вратата ви. На място в магазините ни можете да разгледате цялото ни разнообразие, да научите повече за характеристиките на всеки модел, както и да поръчате модел директно от фабриката-производител. Предлагаме още ламинат и LVT плоскости като алтернатива на трислойния паркет. Заповядайте!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм