Трислойни паркети

Трислойният паркет е несъмнено оценен като подова настилка заради здравината си и предимствата на естествените материали, от които е изработен. Внася топлина и уют в дома и най-забележителното е, че при правилен монтаж и грижа издържа до 40-50 години! Продължете да четете и научете повече!

Какво е трислоен паркет? 


Това е настилка, която е изработена от три слоя дървесина, които са:

  • първи слой: благородна дървесина от дъб, клен, бук или ясен. Слоят е с дебелина 3-5 мм и позволява до 4 цикления.;
  • втори слой: иглолистна дървесина, която придава устойчивост;
  • трети слой: дава стабилност и баланс на ламела и е от иглолистна дървесина, като нишките са положени напречно на средния слой.


Предимствата на този вид паркет са, че:

  • може да се постави върху подово отопление, което е невъзможно при масивния;
  • не се свива и разширява за разлика от класическия;
  • няма фуги, следователно няма събиране на прах, скърцане и разместване.


Производството е съобразено с опазването на околната среда, тъй като се използва по-малко дървесина от трудно възобновими видове.

Как се слага?

Най-добрата основа, на която да се постави трислойният паркет, е саморазливната замазка или шперплата. Няма нужда от циклене и лакиране след монтажа. Ламелите трябва да се подредят така, че да са перпендикулярно на светлината и напречните фуги да не съвпадат. Има два варианта на редене: плаващ монтаж с клик система или с нут и перо чрез залепяне за основата. Много е важно да монтирате ламелите здраво и стабилно, за да ви служат години наред и да няма нужда от подмяна.

За завършен вид на помещението можете да добавите первази. Ако имате прави стени няма да има нужда от пирони и винтове, а единствено от монтажно лепило. То се нанася равномерно по дължината на первазите, след което се притиска леко, за да пасне плътно и да се избегне проникването на влага и прах. За да си спестите всички тези детайли, можете да се обърнете към нашите специалисти, които да поставят трислойния паркет. Можете да разчитате на качествен монтаж на ниски цени!

Изберете online от Карпетмакс 


В сайта ни carpetmax.bg ще откриете качествени и практични модели, които да красят кухнята, коридора, хола и всяка друга стая от дома ви. Ще имате възможност да направите бързо и лесно онлайн поръчка с доставка до вратата ви. На място в магазините ни можете да разгледате цялото ни разнообразие, да научите повече за характеристиките на всеки модел, както и да поръчате модел директно от фабриката-производител. Предлагаме още ламинат и LVT плоскости като алтернатива на трислойния паркет. Заповядайте!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм