Матраци

Решили сте да си купите нов матрак, но се сблъсквате с разнообразието на пазара - множество модели, размери, цени и производители. Все повече се обърквате в избора си и ви е трудно да сравните предимствата на отделните видове. Неизбежно е да се запитате дали си заслужава да инвестирате в скъп матрак, или е по-добре да заложите на по-евтин вариант. Решихме да обобщим най-важното, което трябва да имате предвид в такъв момент.

 

Какъв матрак да си купим?

 

Преди всичко трябва да определите размера, който ви е необходим. Ако сте доволни от този, на който спите в момента, можете да заложите на същия или идея по-голям. Леглото трябва да е просторно и удобно, затова не правете компромис с по-малък размер, дори да изглежда приемлив в момента. Неудобството би било в пъти по-голямо, докато се опитвате да заспите, но спалнята е тясна, особено ако спите с още един човек. Не се спирайте на даден модел само защото някой ваш близък е доволен от него. Няма универсално решение, а няколко индивидуални за всекиго характеристики. Нека ги разгледаме в следващите редове.

 

Избор по твърдост

 

Всеки производител има собствена схема за индексация на твърдостта, но най-общо видовете са 3: мек, среден и твърд. При отделните фабрики може да има междинни степени или означение с цифри и букви. Това не трябва да ви притеснява и да влияе на решението ви. В повечето случаи на етикетите има уточнение за мекотата на всеки модел, но дори да не срещнете такова, можете да се консултирате с продавачите във всеки обект.

 

Любопитен факт е, че предпочитаната поза за спане може да ви ръководи в избора.

  • спящите по корем трябва да се ориентират към средни или умерено твърди матраци. Меките ще доведат до „потъване“ и изкривяване на гръбнака, а прекомерно твърдите няма да позволят на тялото да заеме подходящо положение и ще създадат напрежение в прешлените. При средните модели има баланс и всяка зона, върху която попада повече натоварване, може да заеме естествена извивка, която няма да доведе до болка и схващане при събуждане.

  • спящите по гръб да заложат на твърди матраци. Те ще държат тялото им в хоризонтална права и няма да допуснат изкривявания и потъвания от естествената тежест в дадени точки. Правилното положение на тялото благоприятства лекото и хармонично дишане вечер, решава проблема с хъркането и бълнуването и създава подходяща среда за хубав спокоен сън за вас и партньора ви.
  • ако спите настрани, насочете вниманието си към меките и средни модели. При тази поза тялото заема нестандартни извивки и напрежението се разпределя в различни точки. Меките матраци ще ви обгърнат и ще оформят контура на тялото. То ще потъне комфортно, като всички зони ще имат еднакъв натиск, избягвайки болки и изкривявания.

 

Марки

 

Предлагаме матраци на 2 водещи български производители: Нани и Екон. Избрахме да работим с тях, защото предлагат продукти от най-високо качество на достъпни за потребителя цени. Можете да получите прекрасен ортопедичен или ергономичен матрак, който няма да ви струва много. Имат голямо разнообразие от модели с различни характеристики, така че дори най-взискателният клиент да открие онова, което търси. 

 

Можете да видите най-общо ценовата рамка на тези производители, след което да разгледате предложенията по-подробно в нашия сайт.

Марка

Ценови диапазон

Нани

От 118 до 3287 лв.

Екон

От 152 до 1733 лв.

 

Цените в таблицата са за предложения от най-малкия и евтин размер до най-скъпия модел в най-голям размер. Не са включени цените на топери, аксесоари и възглавници.

 

Размери

 

Предлагаме матраци в 81 размера, което е едно много широко поле за избор. Имаме както класическите размери, в които основно се продават леглата, така и нестандартни, които биха били трудни за намиране в случай на нужда. Ако все още не сте закупили и не притежавате легло, по което да се ориентирате, съобразете големината на стаята, каква зона трябва да остане свободна, дали ще спите сами и от какво пространство по време на сън имате нужда. Ако вече имате легло, дължината и ширината на матрака трябва задължително да паснат, за да не се наложи подмяна.

 

Освен по ширина и дължина, можете да изберете подходящия за Вас модел и по височина. Тя не означава непременно, че моделът е по-мек или удобен. Някои хора предпочитат да спят ниско и така се чувстват по-безопасно, докато за други високото легло е по-комфортно и луксозно. Всичко зависи от предпочитанията и навика. Има меки и ниски матраци, както и високи, но твърди. Затова е най-добре да разгледате видовете на живо и да ги изпробвате, за да сте сигурни в избора си.

 

От къде да купя матрак?

 

Преди такива стоки се купуваха само след обикаляне по редица магазини и загуба на време, което превръщаше целия процес в мъчение. Вече можете спокойно и удобно да разгледате всичките ни предложения от дома си-онлайн в нашия сайт carpetmax.bg. Можете да отделите колкото време желаете, за да научите цялата Ви необходима информация, да сравните моделите и цените, след което да заповядате в най-удобния Ви наш магазин. Там ще Ви посрещнат нашите специалисти, които с радост ще Ви консултират в избора и ще Ви дадат съвети.

 

Можете да разгледате предложенията ни, да седнете и легнете върху тях и да прецените кой матрак е най-удобен. На снимка не винаги може да се добие ясна представа за продукта, докато на живо се губи много време в търсене. Затова предлагаме и двете опции, за да можете да съчетаете предимствата на всяка от тях.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм