Ламинати и ламиниран паркет

Намерени са 275 продукта в категория Ламиниран паркет

При обзавеждането на едно помещение много хора мислят, че основният акцент пада върху мебелите или стените, като игнорират пода. Той може да не е първия елемент, към който насочваме погледа си, влизайки в стаята, но несъмнено играе огромна роля за цялостния вид на апартамента или офиса. Ламинатът винаги е бил предпочитаната подова настилка, заради естествения си вид, достъпната цена и лесната поддръжка. В следващите редове ще ви споделим всичко най-важно при избора на ламиниран паркет.

 

Видове ламинат и разликите между тях

 

На пазара има изключително много предложения за подови настилки, които се предлагат във всякакви размери, дебелини, цветове и класове. Ламинатът е една от най-търсените категории, тъй като притежава много свойства, превъзхождащи останалите видове настилки. Цената му е достъпна, а поддръжката-лесна. Основните фактори, по които се различават отделните модели ламиниран паркет, са:

  • дизайн – ще откриете стотици декори ламинат, които имитират естествено дърво във всичките му нюанси и видове - дъб, бук, ясен, орех и различни междинни тонове. Разнообразието не се ограничава само до цвета, а продължава с различен релеф, очертания, извивки на ламела, лъскави и матирани повърхности и т.н.;
  • форма – съществуват модели ламиниран паркет с дължина на дъската от 1.2 м до 2 м. Тези размери биха покрили всякаква площ, като по-големите биха Ви улеснили при монтажа в големи и обширни помещения. Така пестите време от напасването и реденето на отделните ламели. По-малките размери пък са подходящи за по-малки помещения, тъй като няма да се налага рязане или замяна;
  • различия в сглобките –по-старите технологии на монтаж на ламината включват лепене на дъските, но с напредването на технологиите вече масово се предлагат модели, които се фиксират чрез съединяващи сглобки. Този вариант е много по-лесен, бърз и е също толкова стабилен. Гарантира, че ламинатът няма да се размести, да се появят фуги или да загуби първоначалните си качества. Самият монтаж е далеч по-лесен от този на останалите видове подови настилки като гранитогрес, мокет и т.н.;
  • клас на износоустойчивост и натоварване – когато избираме подова настилка за дома или офиса, ние не търсим само добър естетически вид, но и качество. Тук е моментът да Ви запознаем с класовете на износоустойчивост и за какъв тип натоварване е подходящ всеки. Класовете биват от 21 до 34, разделени по групи. Ламинираните паркети от 21 до 23 клас са подходящи за употреба в дом, където живеят до 3-ма човека. От 24 до 30 е за помещения с умерено натоварване-дом с повече хора или малки офиси. Ламинатите с клас от 31 до 34 са с най-висока издръжливост на натоварване и могат да се използват в заведения и големи офиси;
  • дебелина на ламината – ламинираният паркет се предлага с дебелина от 7 до 12 мм, като това оказва роля върху шумоизолацията и устойчивостта на настилката. Голям плюс е задържането на топлината вътре в помещението, като по-дебелите ламинати не й позволяват да избяга от стаята.

 

Какво трябва да знаем при избора на ламинат

 

Описаните по-горе характеристики са най-важното, което трябва да знаете преди да пристъпите към покупка на ламинирания паркет. Ако имате нужда от допълнителна консултация относно индивидуалните качества на всеки ламинат, можете да се обърнете към специалистите ни. Отделно от техническите параметри, трябва да съобразите дизайна на ламината, за да се съчетае добре с мебелите и обзавеждането. Най-предпочитани са ламинираните паркети с дължина на дъската 1.2 м и Lock монтаж.

 

При нас се предлага също водоустойчив ламинат, който е силно търсен от клиентите през последните години. Тук е важно да отбележим, че тази категория ламинирани паркети наистина е с по-висок клас, но не съществува 100% непропусклив ламинат, който да не се раздуе при мокрене. При тези модели има допълнителен горен слой, който предпазва от умерена влага, като при по-влажен въздух в помещението или при почистване на ламинирания паркет, като осигурява по-надеждна защита и дълъг живот на ламелите. Но водоустойчивите ламинати не са предназначени за мокри помещения, външни атмосферни условия или евентуален теч от електроуред.

 

Защо да се доверите на CarpetMax при покупката на ламинат

 

Изберете CarpetMax, защото така избирате стоки с високо качество от доказани производители. Можете да правите покупки на ламиниран паркет и още много категории продукти както от онлайн магазина ни, така и във физическите ни обекти в цялата страна. Доставките са в кратки срокове до най-удобния за Вас адрес. При желание, можете да прегледате продукта преди да го заплатите, както и да го върнете, ако не отговаря на нуждите ви.

 

Освен изложените в сайта и магазините ни модели, можете да видите каталози с още стотици предложения ламинат. Необходимо е единствено да попитате някой от консултантите ни във физическите магазини и те ще ви покажат множество предложения от водещи европейски фабрики. Ако се затруднявате в избора си на ламинат, нашите специалисти с радост ще ви консултират спрямо личните ви нужди и предпочитания. Ще получите точни отговори на всичките си въпроси и допълнителни насоки и съвети при монтажа на закупения ламинат. Често той не е толкова лека задача, особено ако поставяте ламелите по стената. Това е много модерно решение не само за заведенията и баровете, а също и за дома. При по-обширна всекидневна ще постигнете чудеса в интериора с тази идея!

 

Забравете грижите за монтажа на ламинирания паркет и се доверете на нашите експерти с доказан опит!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм