Ламинирани паркети

Намерени са 216 продукта в категория Ламиниран паркет

Подът е един от елементите на интериорния проект, чиято настилка е необходимо да се подбере така, че органично да се вписва в цялостната картина на обзавеждането. В тази връзка, ламинатът е доста често предпочитан материал заради ниските си цени и евтина поддръжка, а защо е така и как да изберем правилния модел, ще обясним по-долу.

 

Видове ламинат и разликите между тях

 

Сегментът на подовите настилки в момента е изключително претоварен с всевъзможни варианти, отличаващи се по дебелина, размери, цветове и т.н. Ламинатът съвсем не прави изключение, като смело можем да твърдим, че е един от най-фрагментираните продукти на пазара, защото той се различава по:

  • дизайн - в момента се предлагат различни визуални решения, имитиращи разнообразието от дървени покрития със своите светли и тъмни нюанси, характерните за материала нестандартно изкривени очертания, релефни и матирани повърхности и т.н;
  • форма - в зависимост от големината на площта, която трябва да се обхване, се предлагат дъски с дължина от 1,2 м до 2 м. Така за по-кратко време се покрива по-голяма площ;
  • различия в сглобките - първоначално отделните части се съединяваха помежду си чрез залепване, но по-късно започнаха да се появяват решения, съединяващи се чрез сглобки, което е по-удобния и бърз за работа вариант;
  • клас на износоустойчивост и натоварване - за да е не само красиво покритието, но и устойчиво на износване и високо натоварване, този продукт е разделен на различни класове за издръжливост - от 21 до 34. От 21 до 23 е подходящ за употреба в дома, където има от 1 до 3-ма членове на семейството. От 31 до 34 е за офисни сгради с повече на брой хора.

 

Какво трябва да знаем при избора


За да направите правилния избор е необходимо да се водите по описаните по-горе отличителни характеристики на различните видове паркет. Дизайнът трябва изключително добре да е съчетан с цветовете на мебелите. Важно е да вземем предвид дали избираме паркет за кухня, коридор или хол. По стандартите на днешните домове, предпочитан вариант са дъските с дължина 1,2 м. Разпространени са Lock сглобките, считащи се и за най-надеждните.

 

Ето, че стигнахме и до важната част. Устойчивостта към износване и поносимото натоварване. За запазване на блясъка по-дълго време е необходимо да се вземе точният клас на устойчивост, макар и цената да е по-висока. Осигурявайки си по-надежден и не толкова евтин материал, на първо място си спестявате нервите по подмяната му след време и на второ пестите и средства.

 

Защо да се доверите на Сarpetmax

Защото стоките в нашия онлайн магазин са качествени и на конкурентни цени. На второ място ви предоставяме квалифициран персонал, който да ви съдейства при пазаруването и да отговори на всичките въпроси напълно безплатно. От друга страна получавате покупките си в най-кратки срокове с възможност за тест и преглед на продуктите и при желание да върнете стоката, срещу възстановяване на парите. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм