Тапети за кухня и баня

Не са намерени продукти.

Допреди години, изказването за поставяне на тапети в банята звучеше смешно и нереално, но ето че то вече е възможно и напълно постижимо, благодарение на новите технологии в областта. Какво представляват и какви са особеностите им, как да ги лепим и друга полезна информация ще споделим по-долу.

 

Кои тапети са за баня

Особеното при този тип стенно покритие, е че освен хартиения и декоративен има и допълнителен PVC или винилов слой, който всъщност ги прави водоустойчиви. Така вече е възможно лесното и професионално декориране на санитарното помещение. Вече без особени проблеми можете да създадете банята на мечтите си, издържана в най-съвременния и стилен вариант.

 

Характеристики

Те са изключително гъвкави и могат да се третират директно с мокър парцал, но без да се търкат с четки и други грапави и груби почистващи принадлежности. Максималният им експлоатационен срок е до 5-6 години, а ако фугите им са намазани с тънък прозрачен силикон, вероятно ще издържат още около 2 години. По-лесно хващат мръсотия по себе си, отколкото теракотните плочки, но пък бързо се измиват и позволяват директното им мокрене с вода.

 

Как се лепят

Процеса по залепването принципно почти с нищо не се отличава от традиционния, но все пак има някои стъпки, които трябва да се спазват:

  • Подготовка - обработват се с антигъбично средство и после се грундират с дълбокопроникващ грунд;
  • За да е право - добра практика е разчертаването на права вертикална линия от горната до долната част на стената, по която се подвежда първата лента;
  • Нанасяне на лепилото - то се разрежда съгласно препоръките на производителя, намиращи се върху етикета на тубичката и се нанася върху стената и хартиената лента. Обърнете особено внимание при ръбовете - те трябва добре да са покрити;
  • Лепене - придържайте парчето от горния му край с два пръста и със сух парцал започнете постепенно да го прилепвате към стената, прогонвайки остатъчния въздух с движения от средата към края;
  • За да е красиво - ако шарките е нужно да се напасват в отделните парчета, обърнете специално внимание на това, за да може крайният резултат да е смайващ.

 

Защо да се доверите на CarpetMax

Защото в онлайн магазина сме Ви приготвили цялостен каталог от разнообразни и луксозни предложения на евтини цени и с високо качество. Разнообразието се допълва още от голямата цветова палитра, размери и щампи, а екипите ни за обслужване на клиентите са винаги в готовност да помогнат при избора. Ако и вие се нуждаете от професионално съдействие, заповядайте при нас и ни потърсете. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм