Какъв материал е подходящ за входна врата

Какъв материал е подходящ за входна врата
16 октомври 2019

Входната врата има много функции за един дом и е важно предварително да се съобразят няколко основни неща преди да се пристъпи към покупката на такава. Тя е първото нещо, което гостите и приятелите виждат, идвайки в дома ни. Също така играе огромна роля за цялостната атмосфера и интериор. С качествени материали и изработка, лесно могат да се изолират дразнещите външни шумове, както и да се задържи топлината вътре в помещението.  И най-важното е, че здравата и масивна входна врата пази дома и близките ни от злонамерени действия и кражби. Всеки иска да се отдаде на пълноценна почивка и да е уверен, че най-ценните му хора са защитени.

 

Какво е важно при избора на входна врата?

 

Избирайки входна врата, е необходимо да се решат няколко основни въпроса:

  • Какъв ще е материалът?
  • Какъв да бъде размерът?
  • Какъв цвят ще е и ще има ли шарка?
  • Да се поръча онлайн или да се разгледа на място?

 

От какъв материал може да бъде изработена една входна врата?

 

Стомана-най-търсеният материал. Сигурен, надежден, издържа дълги години, не се изменя и задържа топлината вътре в стаята. Много удачен вариант е, ако е покрит с MDF или слой ламинат. Недостатък е, че при надраскване не позволява поправка.

 

Дърво-изключително предпочитан, заради разнообразието от дизайни и модели. Лесно могат да се добавят стъклени елементи и украси, както и допълнително осветление. Недостатък на дървените врати е, че се поддават на външни влияния по-лесно от стоманените, но ако държите на оригинален дизайн, си заслужава.

 

Метал-голяма здравина и устойчивост, не се поддава на влиянието на климатичните условия, могат лесно да се добавят заключващи механизми за по-голяма сигурност и превенция на кражби и влизане с взлом.

 

Желязо-не толкова популярен материал за изработка на входни врати. Напоследък губи позиции, поради факта, че желязото се огъва и деформира лесно и моделите не са толкова разнообразни, колкото тези от останалите материали.

 

Как да избера размер?

 

Да започнем от това, дали преди монтажа на новата врата ще се демонтира стара. Ако случаят е такъв, трябва да се има предвид, че при демонтирането някои от разстоянията ще се разширят. Този факт трябва да се отчете, ако се мери директно върху старата врата преди покупката на нова. В най-добрия вариант няма да се налага нито къртене, нито запълване на празнини. Повечето врати на пазара са със стандартни размери, но някои магазини и фабрики предлагат и изработка с размери по поръчка. Колкото по-голям е отворът, толкова  по-лесно ще бъде пренасянето на мебели. Това е голям бонус при ремонт и обзавеждане.

 

Какъв цвят и шарка са най-подходящи?

 

Ако сте се спрели на метална врата, изборът Ви ще бъде по-ограничен, защото моделите са предимно едноцветни. При блиндираните врати има по-широка гама от цветове и шарки, които да паснат на обзавеждането в дома. Желателно е изборът да подхожда на останалите врати в дома или офиса, както и на коридора, който ще е второто, което човек би видял при влизането си. Ако стилът на помещението е по-изчистен и семпъл, може да се експериментира и с по-авангардни модели. Нестандартните цветове и дръзките геометрични форми може и да звучат плашещи първоначално, но при правилно подбран интериор, могат да се превърнат в перфектно допълнение. Всичко зависи от стила и личните Ви предпочитания.

 

Дали е по-лесно да поръчам онлайн, или е добре да се види на място?

 

Всички сме си патили с поръчките онлайн, които изглеждат чудесно в сайтовете, но когато пристигнат при нас, оставаме неприятно изненадани. За жалост снимките на стоките в интернет понякога подвеждат и има разминавания в цветовете и моделите. От друга страна няма смисъл да се губи време, като се обикаля по всеки магазин, без да се знае дали ще открием онова, което търсим и дали изобщо се предлага въпросната група артикули. За да Ви спестим всички тези неприятности, сме намерили перфектния баланс. Можете да разгледате вратите, които предлагаме, онлайн в сайта ни и да откриете точно това, което търсите. На място в магазините ни пък можете да получите консултация от нашите специалисти, както и да опишете точно какво търсите, за да Ви насочат към правилния избор.

 

Не търсете повече, а изберете от нашите предложения за входни врати с различни цветове, модели и декори на отлична цена!

 

П.П.: Не сме забравили и за монтажа. И за това можете да разчитате на нас!

От екипа на CarpetMAX!

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм