Водоустойчив ламинат

Водоустойчив ламинат
12 октомври 2020

Водоустойчивите ламинати се различават от стандартните с:

  • 24 часова водоустойчивост;
  • HDF BOARD с конструкция, която не се надува от вода;
  • MEGALOC AQUA PROTECT;
  • фаска с по-малка площ.

 

Те са с техническо и конструктивно усъвършенстване на плоскостта – имат двойно повече меламинови влакна в HDF board. Системата за монтаж е гаранция за водоустойчивост. Иновативната система за монтаж е разработена и патентована от Classen с 24-часова защита от вода. Вече не е необходимо да се слагат подови плочки в зоната под електроуредите в кухнята, тъй като водоустойчивият ламинат няма да пропусне вода в случай на теч.

 

 

 

Здравата сглобка прави по-добър контакт и не позволява на водата да проникне под настилката.

  • Megaloc Aqua Protect e с по-малка повърхност на фаската – тя е по плитка и по-тясна и това възпрепятства проникването на вода.
  • Четири слоя водоустойчив филм се нанася на фаската на жлеба и перото.
  • HDF плоскост с усилена конструкция.

 

При правилно изолиране на водоустойчивия ламинат, ще гарантирате сухотата на настилката и запазването на първоначалния й добър вид. Препоръчително да е да се доверите на професионалист, който да монтира настилката. Ако все пак решите сами да се заемете с тази задача, трябва да направите следното: преди да започнете монтажа трябва да застелете пода с найлон. Той предпазва ламината от влагата, която се съдържа в самата основа. Не забравяйте, че настилката е с защита отгоре, а не отдолу. След като подредите ламината, делатационната фуга между стената и него трябва да се запълни със специален влагоизолиращ шнур. Такъв можете да намерите в нашите магазини. Върху влагоизолиращия шнур се намазва саниратен силикон и се монтират первазите.

 

По този начин се гарантира, че водата няма да проникне под ламинирания паркет.

 

 

1. влагоизолиращ шнур
2. силикон
3. перваз (лайстна)

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм