Предимство на мокетените пътеки

Предимство на мокетените пътеки
25 април 2018

Не, на честите и скъпи ремонти!

Поставянето на пътека на стълбите или в коридора е лесен начин за предпазване на подовата настилка от износване. По този начин вие добавяте още един предпазен слой на пода си, двете настилки се допълват и така увеличавате тяхната износоустойчовост. Иначе казано, ламинирания паркет ще се изтърка по-трудно. По този начин не само ще запазите подовата си настилка, но в дългосрочен план ще намалите разходите си за подмяна. Освен това пътеката ще защити ламинирания ви паркет от надраскване, особено в през студените месеци или дъждовните дни, когато всички имат кал или пясък по обувките си.

Предотвратяване на инциденти

Mокетените и килимените пътеки могат да ви помогнат за предпазване от щети по основната подова настилка, но освен това те ще ви предпазят и от някои често срещани злополуки. Когато дървената подова настилка се износи или паркетът е от твърда дървесина и е монтиран скоро, има опасност да е твърде хлъзгав. Това може да е изключително опасно за малките деца или възрастните хора. Можете да избегнете това, като поставите пътека, а за пълна сигурност, можете да поставите и противохлъзгаща мрежа отдолу. Така можете да сте сигурни, че вие, вашето семейство и гости са в безопасност.

Край на проблемите с домашните любимци

Когато имате домашен любимец, не винаги можете да избегнете инцидентите. Използването на мокетена пътека ще послужи като бариера между дървения под и ноктите на кучето или котката ви и по този начин животинката няма да го надраска или намокри. Освен това меките подови настилки се почистват лесно и по този начин ще спестите разходи и нерви - шумоизолация. Стъпките по дървения под могат да бъдат оглушителни, особено ако сте имали тежък ден и искате тишина и спокойствие. Поставянето на пътека е чудесен начин да изолирате шума.

Дизайнерски пътеки

Също като килимите, пътеките не само защитават дървената подова настилка, но внасят красота и елегантност в интериора. Те добавят акцент в коридора или на стълбите, а оригиналната подова настилка става ярък фон. Съчетанието на уюта и естествение облик, който дава ламинатът и динамиката и разнообразието от цветове и форми на пътеката спомагат за по-стилен интериор, блестящ с индивидуалност и красота. Но не само стълбите и антрето могат да бъдат постлани с пътеки. С тяхна помощ можете да разнообразите визията в целия си дом. Благодарение на богатия избор от размери (според специфичните ви нужди) и дизайн (от едноцветни модели до сложни форми и фигури), единственото ви ограничение е вашата фантазия.

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм