Наръчник за интериорните врати

Наръчник за интериорните врати
16 януари 2020

Вратата отдавна не служи единствено за защита от недоброжелатели и влизане с взлом. Вече всички производители се стремят към изработване на качествени и сигурни модели с красив и уникален дизайн, който да се вписва в цялостния вид на апартамента или офиса. Факт е, че тези модели могат коренно да променят визията на помещението. Това може да се случи чрез нестандартен цвят, по-дързък стил, голяма височина и модерни орнаменти. Вижте кои са най-важните особености, които трябва да съобразите при избора на интериорна врата!

 

Какво трябва да знаем преди да направим избор

 

С всички предложения на пазара несъмнено е трудно да се направи най-добрият избор. Търговците се конкурират откъм многообразие, цени и предимства, което затруднява избора на потребителя. Ето защо сме събрали най-важното, което трябва да знаете при една такава покупка.

 

  • Посоката на отваряне. Може да бъде лява или дясна, като това е определящо за разположението на пантите и механизмите. Тази опция по никакъв начин не оскъпява покупката, така че спокойно можете да съобразите личните си предпочитания и разположението на мебелите в дома.

 

  • Касата. Размерът й е от съществено значение. Оптималният вариант е ако можете да намерите такава, чиито ширина и дължина да паснат на отвора в дома ви, или възможно най-близки. Ако се стигне до къртене или запълване, ще усложните значително работата си. Можете да изберете каса, чийто декор да се различава от този на вратата, за да постигнете една по-нестандартна комбинация, но внимавайте шарките да се допълват, за да не превърнете желания ефект в дефект.

 

  • Топло и шумоизолацията. Често вратите изглеждат плътни и масивни външно, но всъщност са кухи отвътре и имат пълнеж от хартия. Добре е да търсите такива с качествен пълнеж и плътно уплътнение на крилото, за да може да си гарантирате както шумоизолация и уединение, така и топлоизолация. Последната е важна, за да задържа топлината вътре в стаята и да спестите от разходи за отопление. През последните години на пазара се утвърждават немските и полските фирми производители, които покриват двете изисквания, описани в тази точка.

 

  • Дали фирмата, от която предстои да направите покупка, предлага монтаж.  Поставянето на вратата е трудоемко и дори на пръв поглед да изглежда просто, ви трябва поне един помощник и често се налагат корекции. Много клиенти викат специалисти, които да вземат мерки на място преди пристъпяне към покупка. Ако фирмата, от която предстои да купите врата, предлага въпросните дейности, ще си спестите търсенето и уговарянето на условията. По-лесно е да коментирате тези детайли на място при покупката и да изберете дата и срок на изпълнение. Често фирмите предлагат и отстъпки при комбиниране на покупка с услуга.

 

Кои материали са препоръчителни

 

При избора на интериорна врата има няколко основни неща във връзка с материала, които трябва да бъдат съобразени:

  • той да бъде лек;
  • дали желаете да има шарки, стъкла и форми по дизайна;
  • цената.

 

Пластмасата, стъклото и дървото са най-подходящи, тъй като тук не се търсят до такава степен сигурност и защита като при екстериорните врати. Тези материали дават свобода откъм модели и дизайн, което е бонус, ако търсите варианти със стъкло, допълнително осветление, гравирани или релефни форми. Напоследък на пазара все повече се популяризира MDF-материал, имитиращ естественото дърво, който по никакъв начин не му отстъпва по качество. Тези модели са много по-евтини и не променят характеристиките си дори при наличие на влага или пара.

 

Цените на вътрешните врати са значително по-ниски от тези на външните и повечето потребители не се стремят към най-високото възможно качество, защото няма да има влияние на външни фактори, влага и слънце и не се търси безкомпромисна защита. Ако заложите на бюджетен вариант, е важно да обърнете внимание на сглобката. Огледайте дали моделът може да увисне, дали крилото се движи и отваря лесно, дали затварянето е плътно. Можете да направите компромис с цената, но не търсете възможно най-евтиното предложение, жертвайки функционалността!

 

Съвети на CarpetMAX за съчетаване на цветовете

 

Основният ориентир при цветовото съчетаване е подът. Съобразете дали тоновете се допълват и съответстват. Не се плашете, ако цветовете са еднакви-просто допълнете с един контрастиращ перваз и получавате една изключително стилна комбинация! Минималистичният дизайн с изчистена гама никога не излиза от мода.

 

Ако изберете да комбинирате със стените и мебелите, първо си отговорете на въпроса „Ще ги сменя ли скоро?“. В някои домове се правят освежителни ремонти или пък се подменя обзавеждане доста често. В такива случаи или трябва да съобразите цветовете на новите придобивки да са близки до старите, или да изберете друг ориентир. При по-изчистено обзавеждане можете да ползвате дори дограмата за успешна цветова комбинация!

 

Изберете от хилядите ни предложения за интериорни врати с различни размери, цветове, покрития и лак! Внасяме колекции от най-добрите европейски производители и ви даваме свобода при избора-можете сами да изберете ширината на касата, посоката на отваряне, типа на бравата, броя на пантите, декора и броя и вида на декорациите (прозорци и рамки). Разгледайте и се убедете в многообразието на Карпетмакс! Не мислете за монтажа-специалистите ни с радост ще ви съдействат и с него!

 

От екипа на CarpetMAX!

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм