Ламинатът в съчетание с декорацията на стените

Ламинатът в съчетание с декорацията на стените
23 април 2018

Съчетанието на цветовете и техните нюанси до голяма степен определя настроението, което се създава в дома. Цветовете, светлината и композицията на пространството си влияят взаимно.

 

Тук ще се спрем за малко на подбора на цвета на подовата настилка в комбинация с тапетите (оформлението на стените) и мебелировката в помещението. Една от често срещаните заблуди е, че светлите настилки уголемяват стаята, а тъмните я правят да изглежда по-малка. От значение за чувството за простор в едно помещение, е както степента на осветеност (големи прозорци, прозорци във всяка стая и ъгълът на светлината - т.е. изложението на стаята), така и аранжировката на стените.

 

Светлите подови настилки и ламинати създават усещане за чистота и спокойствие. Тяхната тайна е в отразяване на светлината. Ако искате да усилите ефекта на осветеност на дадено помещение, ви съветваме да се спрете на светъл ламинат. В зависимост от нюанса можете да комбинирате с по-тъмни или светли, но по-масивни мебели. Червените и/или жълти акценти в декорацията придават усещане за топлота и уют в стаята. Според вашите индивидуални предпочитания разгледайте различни комбинации - с тъмни, светли или фигурални тапети. Не забравяйте, че ако помещенията са естествено силно осветени, залагайки на изцяло светли гами рискувате да загубите от чувството за индивидуалност и цялост на помещението.

 

Тъмните подови настилки и ламинати са идеални за създаване на контраст. Комбинират се със стени в светли цветове или с друг тъмен цвят. Използвайте вашето въображение – за акцент в цветовата гама на интериора можете да използвате и мебелите. Независимо от своята екстравагантност, усещане за уют се създава и от нетрадиционни комбинации – тъмна подова настилка съчетана със светла гама на мебелировката и цветни (до ярки) акценти в декорацията (възглавници, покривки, картини). Въпреки, че съчетанието само на тъмни цветове може да създаде мрачна обстановка, ние ви съветваме да избягвате чисто бели стени. Ако предпочитанията ви са такива, разгледайте предложенията за нюанси на бялото или други светли тонове. Създайте свой уникален интериор за всяко едно помещение. В CarpetMAX можете да направите своя избор сред богата гама от подови настилки, килими и тапети.

 

Очакваме ви!

 

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм