Кои подови настилки са най-подходящи за лятото

Кои подови настилки са най-подходящи за лятото
29 юни 2020

В летните месеци всеки от нас търси прохлада и бягство от високите температури. Някои апартаменти с южно изложение се напичат много през лятото и охлаждането им е трудно. В такива случаи е полезно да имате подово покритие, което не държи топло. Най-добрият избор за подови настилки са дървото (включително ламинат) и плочките (естествен камък, мрамор, керамика и порцелан). Коркът е компромисен вариант, който има умерени изолационни качества – той е подходящ през цялата година, тъй като не влияе активно на температурата в помещението.

 

Най-лошата опция за подово покритие през лятото биха били вълнените килими и мокети, тъй като те задържат топлината вътре в стаята. Идеален избор са за зимата, тъй като създават несравним уют и комфортна атмосфера и също така ви помагат да спестите от енергия за отопление на помещението. Добра алтернатива за лятото са килимите и мокетите от естествени влакна като сизал, юта, памук и примеси от кокос. Изкуствените материали също ще свършат работа, тъй като са бюджетен вариант с отлични качества.

 

Паркет за прохлада

 

Независимо дали става въпрос за подова настилка от естествена дървесина (напр. трислоен паркет), или изкуствено проектирана (като ламината), дървото е подходящо, тъй като не задържа излишна топлина. Ламинатът е известен със своята стабилност и красив вид, имитиращ естествено дърво. Той се предлага в много разновидности с различен декор и цвят. Подходящ е за почти всяко помещение и поставянето му не е трудно. Все повече се произвеждат модели с иновативната „клик“ система, при която ламелите се съединяват чрез щракване и правят монтажа значително по-лесен.

 

Ламинатът не изисква специални грижи като масивния трислоен паркет. Особеното при него е, че не е добре да се мокри и трябва да се пази от течове. За почистването му можете да използвате прахосмукачка и навлажнен (но не мокър) моп. Избягвайте силните абразивни препарати, тъй като те могат да надраскат повърхността на настилката. И лек препарат с антимикробно действие върши чудесна работа. Ламинираният паркет не задържа замърсявания и прах като мокета, така че отстраняването им е лесно и няма да ви отнема време.

 

Гранитогрес

 

Подовите плочки, в това число теракотът и гранитогресът, са достъпна и красива алтернатива на естествения камък. Те се предлагат в голямо разнообразие – на пазара ще откриете всякакви модели и цветове, които ще се комбинират чудесно със стените и мебелите ви. Предимствата им са, че:

  • са подходящи за всяко помещение;
  • гарантират прохладата в стаята;
  • се почистват изключително лесно;
  • са много издръжливи и здрави.

 

Гранитогресът е стабилна настилка с дълъг експлоатационен живот. Може да се постави навсякъде, дори в заведения, дискотеки и барове с голям трафик. Няма да се раздуе или да наруши първоначалния си вид при мокрене, какъвто е случаят при всички останали настилки. Може да бъде поставян на открито и не се влияе от външните атмосферни условия.

 

Най-голямото предимство на тази настилка е, че няма да ви създава грижи. Важното е да бъде монтирана правилно и старателно в началото. При правилно поставяне няма да имате никакви проблеми с нея и няма да се налага подмяната й на няколко години като другите подови покрития. Гранитогресът ще краси дома ви вечно и няма да губите време за поддръжката му, което е огромен бонус в днешното забързано ежедневие. Почиства се лесно с моп или парцал, потопен в препарат. Не задържа замърсявания и прах – те се отстраняват безпроблемно дори с прахосмукачка или влажна кърпа.

 

Защо да се спрете на Carpetmax

 

КарпетМакс е утвърдена верига с дългогодишен опит на пазара за подови настилки и познато сред потребителите име. Ние знаем какъв е вашият вкус и винаги се стремим да обогатяваме асортимента си, за да откриете това, което търсите, на достъпна цена. Имаме огромно разнообразие от настилки, включително ламинат, трислоен паркет, гранитогрес, мокети, килими и др. Можете да разгледате предложенията ни онлайн на сайта ни или да посетите един от физическите ни магазини в цялата страна.

 

Изберете подова настилка от Carpetmax, която да гарантира прохладата на дома ви през летните месеци!

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм