Кои подови настилки най-добре задържат топлината

Кои подови настилки най-добре задържат топлината
12 ноември 2018

С цел пестене на топлоенергия и осигуряване на комфорт и уют у дома, е необходимо помещенията да са добре санирани, за да задържат по-дълго топлината през зимата. За целта вече има множество различни подови настилки, с които да постигнете това.

 

Ламиниран паркет

 

Това е материал, имитиращ естествения дървен паркет. Реди се на сглобки и се предлага на квадратен метър. Под него се поставя дебела подложка и има няколко положителни черти:

 

  • топлоизолира - притежава способността да задържа топлината, защото е отделен от основата чрез подложка;
  • стил и уют - той е много красив, имитирайки естествената дървена повърхност и в същото време, ако е поставен грамотно, неговите фуги не се забелязват, образувайки единно цялостно покритие;
  • издръжливост - при правилна експлоатация, той издържа дълги години, запазвайки първоначалната си красива външност;
  • лесен за поставяне и поддръжка - отделните му елементи се съединяват чрез специална клик система, а поддръжката му се изразява в периодичното забърсване с влажен мек парцал и почистващ препарат.

 

Той е подходящ за полагане в трапезарията, хола, кухнята, коридора, спалнята или детската. Реално може да се постави във всяко помещение от дома, без банята.

 

Мокет

 

Той обикновено е дебело дълговлакнесто покривало, което е изключително меко и красиво, осигуряващо допълнителен комфорт за краката. Достъпни са множество разновидности, както по цвят, така и по различни декорации. Той с лекота задържа топлината и предпазва от простуда, защото е дебел и мек, предоставяйки удобство, докато ходите по него. Лесен е за монтиране, като е необходимо само да се положи върху основата и това е всичко.

Подходящ е за поставяне в спалнята и детската, където обикновено ходим с боси крака, а мокетът ще осигури удобство, докато стъпваме по него.

 

Килим

 

Килимът е другата алтернатива на по-горе описаната и той също притежава доста добри топлоизолационни способности, внасяйки красота, стил и разнообразие в помещението. Предлага се разнообразие от декорации и цветови варианти, така че да изберете най-удачното решение за вашия вътрешен интериор. Той е изключително лесен за почистване с прахосмукачка, поради своята късокосместа структура.

Подходящ е за употреба във всекидневната, антрето, спалнята и детската. Един такъв добре подбран аксесоар ще внесе много красота и комфорт в жилището Ви.

 

Балатум

 

Другата алтернатива за подова настилка, която е гъвкава и с допълнителна изолация. Достъпни са множество имитации на дърво, плочки, камък, както и многообразие от декорации и цветове. По-труден е за монтаж, защото е необходимо предварително да се измерят размерите и да се отреже точно по тях. Фиксацията му се извършва чрез специално лепило, предварително нанасящо се върху пода. Поради своята гъвкавост и еластичност, балатумът е изключително здрав и дълготраен, осигурявайки дълги години красота и уют. Има много видове и те са предназначени за различните стаи от дома.

 

PVC плоскости

 

Предлагат се видове тип скара и пулове. Първите са предназначени за употреба при опасност от подхлъзване, като бани, кухни или магазини. Характерното за вторите е че омекотяват при стъпване и допълнително изолират. Добра алтернатива са за детски стаи и стаи за игра.

Всички тези подови покрития за топлоизолация ще ги откриете на Сarpetmax.bg, където цените са на ТОП-ниво, а качеството най-доброто. Ако изпитвате колебания в правилния избор, винаги можете да ни потърсите и наши експерт-консултанти веднага ще Ви съдействат. Заповядайте, очакваме Ви!

 

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм