Какъв килим е подходящ за хол и трапезария?

Какъв килим е подходящ за хол и трапезария?
31 май 2019

Килимите от дълги години намират приложение във всеки дом, защото те са красиви и най-важното - задържат топлината и през зимата подобряват комфорта. В следващите редове ще разгледаме дългокосместите и късокосмести модели и ще обсъдим някои техни особености.

 

С дълъг косъм

Наричани още “Шаги”, тези покривала имат дължина на косъма от три до десет сантиметра и отлично стоят на пода. Те освен, че подобряват значително звукоизолацията, внасят и значителна естетичност, подобрявайки цялостния интериор. Разделят се на два подвида - синтетични и натурални. И двете разновидности са изключително меки и красиви, а също лесно се почистват от натрупалите се боклуци.

 

Най-често намират приложение във всекидневната и хола, където сутрин можем да стъпим с бос крак на топло и уютно покривало.

 

С къс косъм

  • мокетен - имат антибактериални свойства и лесно се почистват при замърсявания от храни и напитки. Могат да се перат ръчно при ниска температура (до 30°С) и са пожароустойчиви. Не създават условия за развитие на бактерии и са антиалергенни.
  • вълнен - характеризира се с екологичност, топлина и звукоизолация. Лесен е за почистване и отстраняване на замърсяванията от храна. Не оказва влияние върху здравето и е много практичен. Характеризира се със завидна здравина и издръжливост, но пък щадящ кожата материал. Често намира приложение в кухнята за обяд и закуска, трапезарията и хола, където семейството се събира за вечеря;
  • полипропиленов - изготвен от изкуствени материали, той се характеризира с достъпната си цена, практичност, хипоалергенност и устойчивост към избледняване. Среща се в спалнята, всекидневната, детската стая. Подходящ е за полагане и на места с преминаващи много хора.

 

Форма

Килимите се разграничават на:

  • правоъгълен/квадратен - създава чувство за строгост, подчертавайки правилните форми на помещението. Предизвиква чувството за простота и солидност, а добре подбраната шарка, органично ще се впише в интериора на всяка стая от дома;
  • кръгъл - отсъствието на ъгли и ръбове на подсъзнателно ниво създава чувството на освободеност и комфорт. Следователно, идеално би се вписал в близост до камината, в спалнята или хола;
  • пътека - отличен вариант за полагане в коридора, където преминаването е най-често. Тази форма визуално ще удължи помещението и дори и след дълга употреба, няма да изглежда отъпкана и захабена.

 

Цвят

В съвременната продуктова гама от килими се срещат както едноцветни, така и комбинирани варианти, с овални или ъглови елементи. Без значение от интериорното решение и оформление, днес ще откриете всякакви палитри - от светли и тъмни тонове, до неутрални и нестандартни орнаменти, както и смесица от разнообразни цветови нюанси. Всички те са проектирани идеално да пасват на обстановката на съвременния дом, без значение в коя стая ще бъдат поставени.

 

При нас в CarpetMax ще откриете разнородна гама от видове с различни размери и цветови варианти. Всички те се отличават с високото си качество на изработката, красиво оформление и дълготрайност. Без значение дали си търсите подово покритие за къщи, офиса или търговски обект, ние имаме подходящо решение за Вас! Заповядайте в нашия онлайн магазин, разгледайте и при нужда ни потърсете.

 

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм