LED Крушки E27 10W

Страница 1 от 1

Светодиодното осветление, известно още като LED (ЛЕД) е най-разумният избор при осветлението заради енергоспестяващите си качества и дълъг живот. Светодиодните крушки са по-малки от обикновените и функционират по различен начин. Имат по-дълъг период на експлоатация, нисък разход на енергия, минимални разходи за поддръжка и пълна безопасност. Намират приложение в:

 • жилищата;
 • архитектурата;
 • автомобилния дизайн;
 • телевизията;
 • индустриалната автоматизация;
 • транспорта;
 • трафика и инфраструктурата;
 • и дори космическата апаратура!

 

Какви предимства имат?

 

На първо място е дългият живот и издръжливост на крушките: до цели  50 000 часа в зависимост от модела! Това са почти 6 години непрекъсната работа. А ако ги използвате само през половината ден (например ако през останалото време сте на работа), експлоатационният срок се увеличава до 12 години! Интересно при ЛЕД осветлението е, че не изгаря като другите видове, а диодите започват да светят с намалена яркост.

 

Друго предимство е енергийната ефективност: с 80%-90% по-нисък разход в сравнение с обикновените крушки. 80% от енергията е във формата на светлина, а другите 20% се преобразуват в топлина. При обикновените модели процентите са разменени, което автоматично води до значително по-високи сметки за електричество. В по-големи мащаби като приложение в предприятия, летища и градско осветление икономията достига огромни размери.

 

LED крушките са за предпочитане и от екологична гледна точка, тъй като нямат токсични материали в състава си. Другите видове съдържат живак, който е много опасен както за природата, така и за хората. Светодиодните крушки се рециклират напълно и намалят вредите от въглеродните емисии с 1/3.

 

Диодите са издръжливи на агресивни условия: влага, замърсяване, тежки климатични условия, вятър, дъжд, много високи или ниски температури, дори във фризерни помещения! Подходящи са за музеи и галерии, тъй като са приспособими към ултравиолетовата светлина.

 

Не на последно място е и гъвкавият дизайн-крушките могат да се изработят в разнообразни форми за по-голяма ефикасност или естетически дизайн. Тази характеристика намира приложение в класните стаи и самолетите, където се постига успокояващ ефект, който въздейства подсъзнателно. Може да се добави осветеност в различни нюанси-жълто, зелено, синьо, червено.

 

Разгледайте и купете от Карпетмакс

 

При нас ще откриете стандартни модели, които практично ще паснат на всяка стая в дома ви. Разполагаме с 3 варианта на бяла светлина:

 • топла;
 • студена;
 • неутрална.

Предлагаме ги в пакет от 3 броя + 1 бр. подарък на най-ниската цена на пазара. Можете лесно да направите поръчка онлайн и ще ги доставим до всяка точка на страната за ваше максимално удобство. Изберете и поръчайте сега от carpetmax.bg!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм