Съществуват ли подходящи тапети за баня?

Съществуват ли подходящи тапети за баня?
14 май 2019

За повечето хора, лепенето на тапети в банята е немислимо поради повишената влажност, но с напредване на технологиите и строителството, това вече е възможно. Какви са особеностите и вариантите за поддръжка ще ги разгледаме в следващите редове.


Какво представляват виниловите тапети?

Притежават специално винилово покритие, позволяващо на продукта да издържа продължително време в условията на повишена влажност, без да се повреди. Съществуват различни разновидности, но въпреки това, качествата им са еднакви и те са:

  • здравина - за разлика от обикновените си хартиени събратя, тези са двуслойни и изключително водоустойчиви;
  • издръжливост - подобен PVC материал е с живот до 10 години, запазвайки красивата си външност;
  • устойчивост на влага - благодарение на своето PVC гъвкаво покритие, хартиената част е защитена от контакт с водата;
  • универсалност - разнообразието на пазара вече е изключително голямо и в гамата ще откриете имитация на мазилки, камък, бамбук, тухла, дърво и какво ли още не.

 

Как се лепят?

Процесът всъщност с нищо не се отличава от лепенето на тапети във всяка друга стая. На първо място, стените трябва да са идеално равни, а след това да се импрегнират с противогъбичен грунд. Преди самия процес обаче, препоръчително е електричеството да се преустанови, за да се избегнат токови удари от влажността. Премахнете всички предпазители от контактите и ключовете и сте готови за действие.

 

Добра идея е разчертаването на права вертикална линия по цялата стена, за да се подведе по нея първата лента, така че да се избегне изкривяването на всички останали. Когато измервате дължината на всяка лента, оставяйте по около 10 см отгоре и отдолу аванс, защото рядко размерите навсякъде са еднакви. Лепилото се разрежда съгласно препоръките на етикета.

 

Готовият разтвор обилно се нанася върху предварително изрязаното парче и се залепва отгоре надолу, като с мека суха кърпа се прогонва остатъчния въздух от средата към краищата. Задължително намажете фугите със силикон, за да се преустанови просмукването на влага във вътрешността.

 

Как се поддържат?

Въпреки, че покритието им е от винил, тези продукти са много фини и към тяхната поддръжка трябва да се отнасяме с внимание. Достатъчно е след всяко намокряне, да се извършва почистване с мека суха кърпа, за да се избегне появата на петна от пръски и образуването на мухъл. В никакъв случай не използвайте твърди четки и други подобни инструменти.

 

Ако и Вие искате да притежавате една уникална и красива баня, заповядайте в CarpetMax и направете най-добрия избор. Ако се затруднявате, винаги можете да се обърнете към професионалните ни оператори, които с радост ще Ви съдействат. При нас, освен че имате голям и уникален избор от разновидности, Вие получавате професионално обслужване, атрактивни цени и бързи доставки, така че заповядайте дори още днес! Очакваме Ви!

 

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм