Практически съвети

Как да изберем килим за детската стая
Как да изберем килим за детската стая 06 Януари 2017

Килимът става задължителен атрибут в детската стая в момента, в който детето започне да пълзи. Ще омекотява ударите при премятанията му, запазва топъл пода и в същото време създава шумо-изолация. От друга страна внася уют в помещението, така че не бива да го пренебрегваме. Нека видим какво да съблюдаваме при избора и от къде е изгодно да си го купим? 

прочетете цялата статия
История на килимарството
История на килимарството 13 Декември 2016

Съществен дял от българското национално наследство са прочутите у нас и в чужбина ръчнотъкани чипровски килими и гоблени. Те са феномен в българските народни художествени занаяти, възникнал в античността, процъфтял през Възраждането, съществуващ и до днес. Развитието на орнаментиката и цветовото богатство са обусловени от българския национален бит, обичаи, традиции, празници.

прочетете цялата статия
Как се пере килим
Как се пере килим 03 Август 2016

Лятото е сезона за пране на килими.  Времето е топло и всико съхне много бързо.  Тук ще Ви дадем съвети как да изперете килима си.

Преди да перете килима го изчистете възможно най-добре с прахосмукачка.

Дали да занесете килима си на автомивка e Ваше решение.  Не всички килими могат да се перат със силна струя под налягане.  За да сте сигурни, че килимът Ви ще издържи „изпитанието автомивка“:

прочетете цялата статия
Ретро музей
Ретро музей 09 Септември 2015

3. Впечатляващият червен килим, който приветства гостите на откриването, както и цялостното интериорното оформление на подовата декорация е изпълнено от CarpetMAX.

прочетете цялата статия
Неприятната миризма от килима
Неприятната миризма от килима 09 Септември 2015

4. С течение на времето миризмата на килима може да се промени, а доста често да стане дори отблъскваща. Причината е, че по килима се натрупват различни бактерии и микроби - акари, което може да бъде опасно и за здравето. Предлагаме ви няколко съвета за това, как да успешно да се преборите с този проблем.

прочетете цялата статия
Предимството на мокетите като подови настилки
Предимството на мокетите като подови настилки 09 Септември 2015

Мокетът е най-разпространената повода настилка в западна Европа. Доскоро в България по-рядко се предпочиташе, заради битуващите митове, че мокетът е нехигиенична подова настилка, която събира твърде много прах и предизвиква различни алергии. А може би и заради липсата на разнообразие на дизайни.

прочетете цялата статия
Как да отстраня стар мокет
Как да отстраня стар мокет 06 Януари 2017

Независимо дали искате да смените мокета у дома с нов, или смятате да модернизирате визиятa с ламинат например, можете да спестите малко пари, като сами остраните старата подова настилка. Повечето специалисти ще ви таксуват на квадратен метър и ако площта е голяма, това може да се окаже доста сериозна инвестиция. Затова по-долу ще опишем как можете да се справите сами в няколко стъпки:

прочетете цялата статия
Предимство на мокетените пътеки
Предимство на мокетените пътеки 09 Септември 2015

Не на честите и скъпи ремонти!

Поставането на пътека на стълбите или в коридора е лесен начин за предпазване на подовата настилка от износване. По този начин вие добавяте още един предпазен слой на пода си, двете настилки се допълват и по този начин увеличавате тяхната износоустойчовост.

прочетете цялата статия
Квалификация на ламинирания паркет
Квалификация на ламинирания паркет 09 Септември 2015

Каква е разликата между различните класове? Дали да взема ламинат за 7,99 лв. или за 39,99 лв.?

Затова подготвихме тази статия, в която ще ви дадем насоки как да разберете кой ламиниран паркет е най-подходящ за вашите нужди.

прочетете цялата статия
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените 09 Септември 2015

Съчетанието на цветовете и техните нюанси до голяма степен определя настроението, което създава домът. Цветовете, светлината и композицията на пространството си влияят взаимно. Тук ще се спрем за малко на подбора на цвета на подовата настилка в комбинация с тапетите (оформлението на стените) и мебелировката в помещението.

прочетете цялата статия
Харектарът и интериорът
Харектарът и интериорът 09 Септември 2015

Знаете ли, че домът може да разкрие пред посетителите много за чертите на характера на домакина?

Например обзаведените в червената гама домашни пространства са притежание на активни хора, които обичат движението и издължените пространства. Понякога това се подсказва и от обзавеждането, като например ламинат нареден по линията на дългата стена. Цветът на ламината обикновено е с червеникаво- кафяви оттенъци, а мебелите- кожени или от тъмен материал.

прочетете цялата статия

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. РАЗБРАХ