За Дома

Какво трябва да знаем при избор на интериорни врати
Какво трябва да знаем при избор на интериорни врати 26 Януари 2017

Когато започнете да проектирате новият си дом или пък сте решили да направите основен ремонт на сегашното си жилище, ще установите, че има голямо разнообразие от различни типове вътрешни врати. Преди да започнете с избора си, трябва да направите списък колко такива са ви необходими и каква е тяхната основна функция според помещението, което обслужват - дневна, трапезария, кухня, спалня, баня, тоалетна или др.

прочетете цялата статия
Какво е добре да знаем за ламината
Какво е добре да знаем за ламината 24 Януари 2017

На вид и усещане висококачествените ламинирани подове са почти неразличими от истинското дърво. За разлика от паркета обаче, те не са направени от масивно дърво и все пак ламинатът се прави предимно от дървесина, с други думи, от естествена суровина. Въпреки това много хора все още смятат, че това е пластмаса. В действителност този тип настилка се състои от сърцевина от пресован талашит (HDF), който е покрит с декоративен слой.

прочетете цялата статия
Как се пере килим
Как се пере килим 03 Август 2016

Лятото е сезона за пране на килими.  Времето е топло и всичко съхне много бързо. Тук ще ви дадем няколко практични съвета как да изперете килима си. Преди да започнете, изчистете го възможно най-добре с прахосмукачка. Дали да занесете килима си на автомивка e ваше решение, но не всички килими могат да се перат със силна струя под налягане. 

прочетете цялата статия
Как да изберем килим за детската стая
Как да изберем килим за детската стая 06 Януари 2017

Килимът става задължителен атрибут в детската стая в момента, в който детето започне да пълзи. Ще омекотява ударите при премятанията му, запазва топъл пода и в същото време създава шумо-изолация. От друга страна внася уют в помещението, така че не бива да го пренебрегваме. Нека видим какво да съблюдаваме при избора и от къде е изгодно да си го купим? 

прочетете цялата статия
История на килимарството
История на килимарството 13 Декември 2016

Съществен дял от българското национално наследство са прочутите у нас и в чужбина ръчнотъкани чипровски килими и гоблени. Те са феномен в българските народни художествени занаяти, възникнал в античността, процъфтял през Възраждането, съществуващ и до днес. Развитието на орнаментиката и цветовото богатство са обусловени от българския национален бит, обичаи, традиции, празници.

прочетете цялата статия
Ретро музей
Ретро музей 09 Септември 2015

Впечатляващият червен килим, който приветства гостите на откриването, както и цялостното интериорното оформление на подовата декорация е изпълнено от CarpetMAX.

прочетете цялата статия
Неприятната миризма от килима
Неприятната миризма от килима 09 Септември 2015

С течение на времето миризмата на килима може да се промени, а доста често да стане дори отблъскваща. Причината е, че по килима се натрупват различни бактерии и микроби - акари, което може да бъде опасно и за здравето. Предлагаме ви няколко съвета за това, как да успешно да се преборите с този проблем.

прочетете цялата статия
Предимството на мокетите като подови настилки
Предимството на мокетите като подови настилки 09 Септември 2015

Мокетът е най-разпространената повода настилка в западна Европа. Доскоро в България по-рядко се предпочиташе, заради битуващите митове, че мокетът е нехигиенична подова настилка, която събира твърде много прах и предизвиква различни алергии. А може би и заради липсата на разнообразие на дизайни.

прочетете цялата статия
Как да отстраня стар мокет
Как да отстраня стар мокет 06 Януари 2017

Независимо дали искате да смените мокета у дома с нов или смятате да модернизирате визиятa с ламинат например, можете да спестите малко пари, като сами остраните старата подова настилка. Повечето специалисти ще ви таксуват на квадратен метър и ако площта е голяма, това може да се окаже доста сериозна инвестиция. Затова по-долу ще опишем как можете да се справите сами в няколко стъпки:

прочетете цялата статия
Предимство на мокетените пътеки
Предимство на мокетените пътеки 09 Септември 2015

Не на честите и скъпи ремонти!

Поставането на пътека на стълбите или в коридора е лесен начин за предпазване на подовата настилка от износване. По този начин вие добавяте още един предпазен слой на пода си, двете настилки се допълват и по този начин увеличавате тяхната износоустойчовост.

прочетете цялата статия
Квалификация на ламинирания паркет
Квалификация на ламинирания паркет 09 Септември 2015

Каква е разликата между различните класове? Дали да взема ламинат за 7,99 лв. или за 39,99 лв.?

В тази статия ще ви дадем някои насоки как да разберете кой ламиниран паркет е най-подходящ за вашите нужди.

прочетете цялата статия
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените 09 Септември 2015

Съчетанието на цветовете и техните нюанси до голяма степен определя настроението, което създава домът. Цветовете, светлината и композицията на пространството си влияят взаимно.

Тук ще се спрем за малко на подбора на цвета на подовата настилка в комбинация с тапетите и мебелировката в помещението.

прочетете цялата статия
Характера и интериора
Характера и интериора 09 Септември 2015

Знаете ли, че домът може да разкрие пред посетителите много за чертите на характера на домакина?

Например обзаведените в червената гама домашни пространства са притежание на активни хора, които обичат движението и издължените пространства. Понякога това се подсказва и от обзавеждането, като например ламинат нареден по линията на дългата стена. Цветът на ламината обикновено е с червеникаво- кафяви оттенъци, а мебелите- кожени или от тъмен материал.

прочетете цялата статия
Символи указващи класа на износоустойчивост на мокетите
Символи указващи класа на износоустойчивост на мокетите 27 Февруари 2017

В зависимост от устойчивостта на износване, т.е. съответната издръжливост на натоварване подходяща за жилищна или обществена употреба, мокетите са категоризирани в няколко класа. Една група от символи е предназначена за жилищни сгради и помещения, друга група от символи се използват за обозначаване на употребата на мокети в области приложими в обществени и търговски сгради

прочетете цялата статия
Символи за пожароустойчивост на мокетите
Символи за пожароустойчивост на мокетите 27 Февруари 2017

Европейските пожарни категории Bfl и Cfl, известни също като еврокласове (euroclasses) са станали необходими с появата на CE маркировката за текстилни подови настилки свързани със съществени изисквания за здравето, безопасността и икономията на енергия.

прочетете цялата статия
Видове основи на мокети
Видове основи на мокети 25 Април 2017

Видът на основата на мокетите е от решаващо значение за тяхната издръжливост и запазване на добър външен вид за дълг период от време. Основата на мокета не само гарантира, че той ще бъде стабилен и добре опънат по пода, но може да осигури и допълнителни акустични, изолационни и устойчиви предимства. Като цяло това прави основата важна част от спецификацията на продукта.

прочетете цялата статия

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. РАЗБРАХ НАУЧИ ПОВЕЧЕ