За Дома

История на килимарството
История на килимарството 13 Декември 2016

Съществен дял от българското национално наследство са прочутите у нас и в чужбина ръчнотъкани чипровски килими и гоблени. Те са феномен в българските народни художествени занаяти, възникнал в античността, процъфтял през Възраждането, съществуващ и до днес. Развитието на орнаментиката и цветовото богатство са обусловени от българския национален бит, обичаи, традиции, празници.

прочетете цялата статия
Как да изберем килим за детската стая
Как да изберем килим за детската стая 06 Януари 2017

Килимът става задължителен атрибут в детската стая в момента, в който детето започне да пълзи. Ще омекотява ударите при премятанията му, запазва топъл пода и в същото време създава шумо-изолация. От друга страна внася уют в помещението, така че не бива да го пренебрегваме. Нека видим какво да съблюдаваме при избора и от къде е изгодно да си го купим? 

прочетете цялата статия
Как се пере килим
Как се пере килим 03 Август 2016

Лятото е сезона за пране на килими.  Времето е топло и всико съхне много бързо.  Тук ще Ви дадем съвети как да изперете килима си.

Преди да перете килима го изчистете възможно най-добре с прахосмукачка.

Дали да занесете килима си на автомивка e Ваше решение.  Не всички килими могат да се перат със силна струя под налягане.  За да сте сигурни, че килимът Ви ще издържи „изпитанието автомивка“:

прочетете цялата статия
Ретро музей
Ретро музей 09 Септември 2015

3. Впечатляващият червен килим, който приветства гостите на откриването, както и цялостното интериорното оформление на подовата декорация е изпълнено от CarpetMAX.

прочетете цялата статия
Неприятната миризма от килима
Неприятната миризма от килима 09 Септември 2015

4. С течение на времето миризмата на килима може да се промени, а доста често да стане дори отблъскваща. Причината е, че по килима се натрупват различни бактерии и микроби - акари, което може да бъде опасно и за здравето. Предлагаме ви няколко съвета за това, как да успешно да се преборите с този проблем.

прочетете цялата статия
Как да отстраня стар мокет
Как да отстраня стар мокет 06 Януари 2017

Независимо дали искате да смените мокета у дома с нов, или смятате да модернизирате визиятa с ламинат например, можете да спестите малко пари, като сами остраните старата подова настилка. Повечето специалисти ще ви таксуват на квадратен метър и ако площта е голяма, това може да се окаже доста сериозна инвестиция. Затова по-долу ще опишем как можете да се справите сами в няколко стъпки:

прочетете цялата статия
Предимството на мокетите като подови настилки
Предимството на мокетите като подови настилки 09 Септември 2015

Мокетът е най-разпространената повода настилка в западна Европа. Доскоро в България по-рядко се предпочиташе, заради битуващите митове, че мокетът е нехигиенична подова настилка, която събира твърде много прах и предизвиква различни алергии. А може би и заради липсата на разнообразие на дизайни.

прочетете цялата статия
Предимство на мокетените пътеки
Предимство на мокетените пътеки 09 Септември 2015

Не на честите и скъпи ремонти!

Поставането на пътека на стълбите или в коридора е лесен начин за предпазване на подовата настилка от износване. По този начин вие добавяте още един предпазен слой на пода си, двете настилки се допълват и по този начин увеличавате тяхната износоустойчовост.

прочетете цялата статия
Квалификация на ламинирания паркет
Квалификация на ламинирания паркет 09 Септември 2015

Каква е разликата между различните класове? Дали да взема ламинат за 7,99 лв. или за 39,99 лв.?

Затова подготвихме тази статия, в която ще ви дадем насоки как да разберете кой ламиниран паркет е най-подходящ за вашите нужди.

прочетете цялата статия
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените
Ламинатът в съчетание с декорацията на стените 09 Септември 2015

Съчетанието на цветовете и техните нюанси до голяма степен определя настроението, което създава домът. Цветовете, светлината и композицията на пространството си влияят взаимно. Тук ще се спрем за малко на подбора на цвета на подовата настилка в комбинация с тапетите (оформлението на стените) и мебелировката в помещението.

прочетете цялата статия
Харектарът и интериорът
Харектарът и интериорът 09 Септември 2015

Знаете ли, че домът може да разкрие пред посетителите много за чертите на характера на домакина?

Например обзаведените в червената гама домашни пространства са притежание на активни хора, които обичат движението и издължените пространства. Понякога това се подсказва и от обзавеждането, като например ламинат нареден по линията на дългата стена. Цветът на ламината обикновено е с червеникаво- кафяви оттенъци, а мебелите- кожени или от тъмен материал.

прочетете цялата статия

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. РАЗБРАХ