Подложки за килими и ламинат

 ПОДЛОЖКА ЗА МОКЕТ
ПОДЛОЖКА ЗА МОКЕТ
6.99 лв./КВ.М

материал - N/A

 ПОДЛОЖКА ЗА МОКЕТ
ПОДЛОЖКА ЗА МОКЕТ
14.99 лв./КВ.М

материал - N/A

 ПОДЛОЖКА ЗА КИЛИМИ
ПОДЛОЖКА ЗА КИЛИМИ
4.99 лв./КВ.М

материал - N/A

 ПОДЛОЖКА ЗА ЛАМИНАТ
ПОДЛОЖКА ЗА ЛАМИНАТ
4.99 лв./КВ.М

материал - N/A

Ново

Подложката за ламинат представлява широка гъвкава лента, навита на руло, която се полага между основата и паркета. Предназначението й е да поеме леките неравности по основата и да предпази така иначе крехкото покритие. В същото време обаче тя има и друго полезно свойство - притежава звуко- и топло-изолационни качества. Нека разгледаме особеностите й малко по-подробно.

Как да избереш подложка?

Това, че междинното покритие се намира под настилката и не се вижда не означава, че тя не играе съществена роля за комфорта при употребата и че не бива да й се обръща специално внимание. На пазара има голямо разнообразие, но ако знаете някои важни изисквания, с лекота ще се ориентирате сред многообразието. Ето ги накратко:
• И паркета и облицовката трябва да бъдат например от една ценова категория. Безсмислено е да се купува по-скъп продукт от самите дъски. Качеството на готовия под няма да се подобри от настоящото, а най-евтините отделни материали няма да се експлоатират по-дългоот  предполагаемия срок;
• Дебелината трябва да бъде минимална. Дебелият слой ще доведе до огъвания на дъските, особено в местата, където натоварването е най-голямо — под краката на шкафовете, готварската печка, масата;
• Помислете за предназначението на помещението. За различните цели трябва се използва различен междинен материал — дали за стая с много хора, където се изискват специални динамични условия, или в банята, където постоянно е висока влажността на въздуха. Също така помислете предварително дали ще инсталирате подово отопление;
• Обърнете внимание на състоянието на настилката. Ако има много по-малки неравности, то те могат да се изравнят, използвайки по-голяма дебелина. Същото се отнася и ако искате да изправите нивата между съседните стаи.

Изключително важно е да изберете правилния междинен материал, защото се грижи за продължителното съществуване на ламината и външното му състояние, както и за микроклимата в дома.

Защо е необходимо да се слага подложка?

Защото от нея зависи експлоатационния период на ламината и запазването на първоначалния му страхотен блясък. От тук следва, че е много важно да се отнесете с необходимата сериозност към избора. Тя играе ролята на буфер в контакта между твърдата основа и паркета, предпазвайки го от всякакви наранявания и деформации, особено в помещенията с големи натоварвания и в домовете с повече членове на семейството.

Защо да пазарувате от Сarpetmax?

Защото качеството и достъпността на цените са запазена марка на фирмата. Всичко при нас е с гарантиран произход, а доставките най-бързите. Съмнявате се за правилността на покупката? Консултирайте се напълно безплатно с любезните оператори.

Те са винаги на разположение за въпроси и ако изпитвате затруднения с поръчките. Не харесвате покупката си? Възползвайте се от 7 дни тест-период, в който можете да я върнете и ще ви възстановим платената сума! Очакваме Ви!

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. РАЗБРАХ НАУЧИ ПОВЕЧЕ