Как да изберем готини тапети за заведения

Как да изберем готини тапети за заведения
21 февруари 2020

Без значение дали желаете промяна на интериора на Вашето заведение, или те първа Ви предстои откриване на такова, е много важно да създадете свой стил. Така ще останете в съзнанието на клиентите и ще имате персонален и уникален почерк. Има много фактори, които влияят на подсъзнателно ниво и биха предразположили посетителите, карайки ги да се чувстват комфортно и на правилното място. Всяка част от обзавеждането (под, стени, мебели, таван, аксесоари) има своята роля в този процес и в тази статия ще наблегнем на това как влияят тапетите на обстановката в заведенията.

 

Какво трябва да съобразим при избора си

 

Най-добрите тапети за барове и кафенета трябва да са:

 • от плътен материал;
 • водоустойчиви;
 • устойчиви на светлина;
 • осигуряващи топло и звукоизолация;
 • с подходяща шарка и цвят;
 • подхождащи на останалото обзавеждане в помещението.

 

Не е препоръчително да пестите средства при покупката на тапети за стена, защото моделите от по-нисък клас не са плътни, късат се лесно и често прозират. Само за няколко месеца могат да се износят и скъсат при триене с мебелите, при облягане на клиентите и ежедневна амортизация. Препоръчваме да вложите повече средства в закупуването на качествени тапети. Веднъж поставени, няма да Ви създават никакви грижи и ще бъдете спокойни, че няма да се износят и да се налага подмяната им. Тънките тапети вършат прекрасна работа у дома, но в едно заведение има много повече хора и дим. Затова е добре да се заложи на качествени модели.

 

Най-подходящи са предложенията от винил и флиз винил, тъй като те притежават всички гореизброени характеристики за издръжливост и надеждност. Има предложения на много добра цена, а опциите за модел са неограничени. Остава само да изберете вашия дизайн.

 

Кога да използваме фототапети

 

Фототапетите са изключително актуални и предпочитани, когато става въпрос за обзавеждане на кафене или бар. На достъпна цена можете да преобразите интериора и цялата атмосфера в заведението. Ето няколко модерни ефекта, към които дизайнерите на заведения се стремят с фототапетите:

 • тъй като този тип стенни допълнения са на много добра цена, могат да бъдат сменяни често, като с това се разнообразява атмосферата. Стилът на помещението може от неангажиращ и ежедневен да се превърне в луксозен и официален.
 • освежете само някои стени и кътове в залата, като избягате от скучните едноцветни тапети и бои. Така се постига един нестандартен и интересен общ вид, който няма да остави клиентите Ви безразлични към Вашето място и със сигурност ще Ви посетят отново.
 • много добра идея е обособяването на кътове с различна тематика. Едната част може да бъде с горски мотиви, другата да бъде с бляскави градски гледки и високи сгради, третата да напомня за спокойно място, където човек да дойде, за да открие желания уют и почивка, четвъртата да пресъздава актуалния в момента ретро стил и т.н.
 • ако кафенето предлага и храна, можете да покриете част от стените с фототапети със снимки на тематична храна-италианска, средиземноморска, азиатска, българска и т.н. Това не само предразполага посетителите, но също провокира апетита им да поръчат подобни храни от менюто.

   

Кои са по-нестандартните идеи, които работят?

 

               Когато става въпрос за модерно обзавеждане, специалистите смело съветват: “Импровизирайте!”

 

Нестандартното обзавеждане е винаги добра идея за заведения и особено за барове и дискотеки. Тук насочваме вниманието Ви към тапетите на тухлички и тези с геометрични форми. Тези на пръв поглед несъчетаеми шарки всъщност ще допринесат за индивидуалния почерк, за който споменахме. Ако се стремите към индустриален и ретро стил, заложете на първите. Геометричните форми пък могат да се пригодят към всеки тип обзавеждане и при правилен подбор могат да създадат чудеса с интериора на заведението Ви.

 

За по-приветлива и успокояваща атмосфера препоръчваме тапетите с естествен декор и флорални мотиви. Природата във всяка своя форма създава чувство на хармония, комфорт и чистота. Ако стилът, който търсите, е именно този, можете да разгледате предложенията в сайта ни. Имайте предвид, че при флоралните мотиви по-ситните цветя подхождат на кафенета, а едрите-на вечерни заведения. Съветваме да комбинирате гореспоменатите четири категории с по-изчистени тапети, за да не се изгуби ефекта им.

 

Разгледайте хилядите ни модели тапети и открийте перфектните, които да създадат неповторим стил във Вашето кафене или бар! А за да не губите време за лепене на тапети, можете да разчитате на нашите специалисти, които да свалят старите и да залепят новите. Доверете се на доказания опит на Carpetmax!

върнете се назад
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм